sursa foto:  Facebook

Salariul șefului AUR, deputatul George Simion. În luna decembrie, parlamentarul se plângea că i-au fost reținute anumite sume

George Simion nu ratează nicio ocazie de a ieși în prim plan. În iarna anului trecut, președintele partidului AUR s-a filmat în timp ce își ridica salariul de la Camera Deputaților. Cu acest prilej, acesta a anunțat că a fost sancționat cu 30% pentru că a organizat un protest în timpul pandemiei de COVID-19. 

George Simion este mereu în centrul atenției, ieșirile sale publice devenind rapid subiect de discuție în media românească. Liderul AUR este totodată foarte activ și pe rețelele de socializare, unde se află în permanentă legătură cu  susținătorii săi. În iarna anului trecut, Simion a postat pe pagina sa de Facebook un video filmat în timp ce își ridica salariul de la Camera Deputaților.

(NU RATA: Cea mai bogată femeie din România are 34 de ani și a intrat în top direct pe locul 1. Cum arată top 5)

 Ce salariu are George Simion ca și deputat

În filmare, George Simion anunța că i s-a reţinut 30% din salariu, motivul fiind faptul că a organizat un protest în timpul pandemiei de COVID-19. Politicianul a subliniat că din cauza acestei sancțiuni pe care o primește de cinci luni nu mai poate dona lunar 10.000 de lei, care reprezintă 90% din salariul său.

Mai exact, liderul AUR a primit 7.600 lei, ca indemnizaţie. Din această sumă politicianul a anunțat că va dona 6.000 de lei. În plus, el a mai primit 4.600 de lei pentru chirie, 1.400 de lei pentru transport, 4.176 lei diurna pentru octombrie, iar suma forfetară urma să o încaseze pe data de 18 decembrie.

„Mi-au luat din bani 30 %. 7.625 de lei. Dragi prieteni, cu reţinere 30 % din salariu mi se opreşte, pentru că am făcut protest în timpul pandemiei. Vreau să vă arăt fluturaşul de salariu, cum vi-l arăt în fiecare lună, de 5 luni încoace nu mai pot dona 10.000 de lei, adică 90 % din acest salariu, pentru că mi se reţin şi am 7600.

Foarte multă lume donează în luna decembrie, eu vreau să fim buni şi să ajutăm în luna ianuarie, pentru că atunci nu mai e nimeni bun. Vreau să-mi lăsaţi în comentarii locul unde ar trebui să ajungem în luna ianuarie, să ne ajutăm semenii, cazuri disperate. Nu putem să facem bine pentru toată populaţia, nu suntem la guvernare, dar o să încercăm să ajutăm cât mai mulţi oameni, cu alimente, cu burse pentru copii, eu am 4 copii cărora le dau burse lunare.

Primesc 4.600 de lei, sumă pentru chirie. Genţi de bani. 1.400 de lei (..) pentru transport, deci mai sunt şi alţi bani. Mai avem 4.176 lei diurna pentru luna octombrie. O să mai am şi pentru noiembrie şi pentru decembrie. Voi cât aveţi diurnă, vă întreb aşa?”, a anunțat Geroge Simion într-o filmare postată pe pagina sa de Facebook.

(VEZI ȘI: Conacul în care locuiesc Florentin Pandele și Gabriela Firea. Imaginile cu locuința celor doi au făcut furori în toată țara)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare