sursa foto:  Facebook

Scos din sărite de pensiile nesimțite, Rareș Bogdan vrea să facă dreptate! ‘E vorba de a da un semnal că pricepi’

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, vrea să facă dreptate și să anuleze pensiile nemeritate.

Europarlamentarul liberal spune că „e vorba de a da un semnal ca pricepi cât de crunt au fost loviți pensionarii care n-au avut pile in parlament”.

„Sa fie limpede, ideea anulării pensiilor nemeritate nu e ca se face rost de sume considerabile. E vorba de dreptate, de obraz. Aud mereu asta: și ce, crezi ca dacă le iei banii rezolvi ceva, rezolvi problema deficitului din bugetul de pensii? Nu, normal ca nu o rezolvi.

E vorba de a da un semnal ca pricepi cât de crunt au fost loviți pensionarii care n-au avut pile in parlament, care nu au avut cum sa facă presiuni asupra parlamentarilor, cu ce sa-i amenințe. Sau ar fi putut, dar au avut obraz. Știți ce pensie are un dascăl de liceu? Mai bine sa nu știți…”, susține Rareș Bogdan.

Postarea lui Rareș Bogdan vine în contextul în care Europa FM a publicat un articol prin care informează că „pensiile speciale au fost abrogate, dar totuși au rămas în vigoare până când Curtea Constituțională va lua o decizie în privința lor. În aceste condiții, sute de foști senatori și deputați primesc pensii speciale cuprinse între 2.000 și 12.000 de lei pe lună”.

Conform sursei citate, un număr de 768 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Vezi și

Marele vis al lui Liviu Dragnea, dinamitat! Ludovic Orban restructurează instituția întărită de Viorica Dăncilă și îngroapă definitiv proiectul fostului lider PSD

Legea a fost adoptată! Puteți primi amenzi de mii de lei

EXCLUSIV Document. După episodul ‘Liftiera’, un nou scandal bubuie în Ministerul Muncii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare