sursa foto:  jurnalistii.ro

Scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban:Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: ‘nu mai sunt bani’

Sindicatul Medicilor, Farmaciştilor, Chimiştilor şi Biologilor din România PROMEDICA şi Alianţa Medicilor USMR anunţă, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, că medicii vor ieşi în stradă, dacă Guvernul le va scădea sau nu le va asigura salariile pe motiv că „nu sunt bani pentru salarii în sănătate”, informaţie apărută în presă care a declanşat o stare de alertă în spitale.

„Domnule prim-ministru al României, reprezentanţii Sindicatului medicilor Promedica şi USMR – Alianţa Medicilor doresc să vă atragă atenţia, în mod public, asupra unui aspect extrem de important, pentru buna funcţionare a sistemului medical: asigurarea salariilor personalului medical, indiferent de situaţia economică. Ludovic Orban: ‘Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârşitul anului’, ‘Gaura PSD, în Sănătate. Orban: Nu sunt bani pentru salarii şi programe’, ‘Orban anunţă că nu sunt suficienţi bani pentru programele din sănătate. Nici de salarii’, acestea sunt doar câteva dintre titlurile de presă, care au declanşat o stare de alertă în spitale. În acest moment, în unităţile medicale oamenii se tem să nu apară scăderi salariale ce ar putea să îi afecteze, în mod grav. Suntem pregătiţi să luptăm pentru drepturile noastre, în stradă! Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: ‘nu mai sunt bani’. Avem cu toţii nevoie de soluţii, nu de ameninţări, debusolare şi teama că mâine nu ne vom primi banii”, se precizează în scrisoarea deschisă.

Vezi și:

Mare atenție! Schimbări radicale- Se dau amenzi pentru această faptă

EXCLUSIV Cazul Caracal, o lucrătură a Serviciilor? Surse din Poliție, în luna septembrie: ‘Înainte de alegeri, apare vreuna din fete’

USR-PLUS lovește în plin magistrații, polițiștii și militarii! Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare și pensiile ‘specialilor’

COMENTEAZĂ