Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

În prima săptămână a acestui an au fost înregistrate 15 cazuri de gripă ”normală” în România, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

 

Până pe 3 ianuarie, la noi în ţară au apărut 15 cazuri de gripă, față de aproape 500 în săptămâna similară a sezonului trecut.

În aceeaşi perioadă din 2020, erau 500 de cazuri de gripă

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 24.187, cu 39% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (39.657) și cu 12,4% mai redus faţă de cel din săptămâna anterioară (27.633).

Din cele 15 cazuri de gripă confirmate într-o săptămână, nu a fost înregistrat niciun deces cu acest virus gripal, anunţă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Aproape 1,7 milioane persoane, vaccinate de gripă

Până pe 3 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.697.583 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, conform Antena3.ro.

Citește și:

Mare atenție! Toți românii sunt vizați de această lege: Cine nu o respectă, se poate alege cu o amendă de până la 30.000 de lei

Schimbări importante! Mii de români sunt vizați

DNA turează motoarele! După lovitura dată lui Costel Alexe, procurorii ar urma să calce pragul USR-PLUS!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare