sursa foto:  paginaeuropeana.ro

Se prăbușește Europa? Avertismentul lui Junker pentru Trump: „Va fi război!”

Europa pare să se clatine din ce în ce mai tare sub asaltul lui Trump și Putin care transmit mesaje extrem de controversate de la Casa Alba și respectiv Kremlin. Șeful Comisiei Europene, Jean Claude Junker l-a avertizat, însă pe vicepreședintele american Mike Pence că încurajările președintelui american ca alte state să urmeze exemplul Brexit-ului ar putea duce la izbucnirea unui război Balcani.
Juncker a povestit că i-a transmis acest mesaj lui Trump prin vicepreședintele american Mike Pence, care s-a aflat la Bruxelles pe 20 februarie. Detaliile discuțiilor avute au fost dezvăluite de-abia acum, de către Juncker, într-un interviu pentru Financial Times, scrie RT.
„I-am zis vicepreședintelui ‘Nu spuneți asta. Nu-i invitați și pe alții să plece, pentru că dacă Uniunea Europeană se prăbușește, veți avea un nou război în Balcanii de Vest’”, i-a transmis Juncker lui Pence.
Vezi și Acuzații incredibile la adresa Andreei Marin! Se cere eliminarea ei de la Pro Tv
Șeful Comisiei Europene a declarat că este important să li se ofere țărilor din regiune perspectiva de a deveni membre UE: „Dacă le lăsăm singure, Bosnia Herțegovina, Republica Srpska, Macedonia, Albania, toate aceste țări, vom avea război din nou.” Oficialul european crede că sloganul lui Trump, „America First” și o anumită retorică a liderului american, așa cum niciun alt președinte al SUA nu a mai avut în ultimii ani, le dau europenilor impresia că acesta nu este deloc interesat de chestiunile Europei.
Juncker spune și că vrea să viziteze Washingonul, luna viitoare, însă a precizat că nu este sigur dacă se va întâlni cu Trump, potrivit activenews.ro.
Oficialul UE crede și că Trump are dificultăți în a se descurca în hățișul birocratic de la Bruxelles: „Apropo, (Trump) nu înțelege nimic despre Europa. Îl avea pe Tusk (Donald Tusk, președintele Consiliului European) la telefon și credea că sunt eu.”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare