sursa foto:  captură Antena 3

Se schimbă formula de calcul a pensiilor! Anunțul vine direct de la Casa de Pensii

Se schimbă formula de calcul a pensiilor! Anunțul a fost făcut chiar de șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Daniel Baciu a dezvăluit că, la 1 martie, CNPP a început evaluarea dosarul celor aproximativ 5.000.000 de pensionari.

Conform șefului Casei de Pensii, până august 2022, instituția pe care o conduce și-a propus să încheie acest proces, pentru a putea face recalcularea și a aplica noua formulă de calcul.

Procesul de evaluare precede recalcularea celor 4.950.000 de dosare aflate în plată în momentul de faţă în sistemul public.

Nu vrem să tragem de timp, vrem să recuperăm timpul pierdut. Incercăm să avem un ritm alert şi să ne încadrăm în cele 18 luni. Am inceput la 1 martie şi în momentul de faţă avem peste 250.000 de dosare evaluate.

Prin procesul evaluare incercam sa digitalizam toate cele 5 milioane de dosare, astfel încât să avem o bază solidă pentru a putea face recalculare şi a aplica orice formulă de calcul agreata de noul act normativ.

Până în august 2022 incercam sa finalizam acest proces. În momentul de fata am elaborat la nivelul Casei de Pensii şi la Ministerul Muncii un proiect de act normativ in care incercam sa suplimentam personalul special pentru procesul de evaluare. Vrem să angajăm 1.000 de persoane care sa faca numai acest proces”, a precizat Daniel Baciu, la România TV.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare