sursa foto:  infoconstruct.ro

Se va face o nouă stație de metrou! Când va fi gata

Acest proiect a fost prezentat cu mult entuziasm, dat totuși proiectul unei noi staţii de metrou, în Berceni, este plin de necunoscute.

Studiul de fezabilitate, pentru care primăria Sectorului 4 plăteşte 1,3 milioane de lei, ar urma să fie gata până finalul lunii. Încă nu se ştie cât va costa noua staţie şi nici unde va fi amenajată parcarea în care şoferii să-şi lase maşinile pentru a continua drumul spre oraş cu metroul.

Șoferii care trăiesc în localitățile din sudul Bucureştiului, au parte în fiecare dimineață de o probă a nervilor.

Șofer: Se circulă foarte greu. O oră jumate-două.

Primăria Sectorului 4 şi conducerea Metrorex susţin că au găsit o soluţie. Vor să prelungească Magistrala 2 a metroului, în Zona Berceni. O nouă staţie va fi amenajată în apropierea şoselei de centură.

Șofer: O staţie de metrou bănuiesc că e un lucru bun, mai ales că traficul este extraordinar de mare.

Această stație va fi construită la suprafaţă şi, într-o primă fază, trenurile vor circula alternativ, pe o singură linie, deja existentă, la intervale de 15 minute.

Dumitru Şodolescu, director general Metrorex: Cea de-a doua linie va fi construită ulterior din finanţare pe care o va avea Metrorex de la bugetul de stat, fonduri nerambursabile.

Primăria Sectorului 4 anunţă că va plăti noua staţie, însă până acum nu au fost făcute calcule şi nu se ştie cât va costa aceasta.

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: Această investiţie cu certitudine nu are cum să fie o avere. Avem de construit un peron, o automatizare. Avem de creat facilităţile pentru următoarea linie de metrou.

Acest proiect prevede în

Proiectul prevede şi o parcare de tip Park and Ride. Adică şoferii să-şi lase maşinile aici şi să-şi continue drumul cu metorul. Autorităţile, însă, nu ştiu unde vor contrui această parcare, ţinând cont că şi deoparte şi de alta a şoselei Berceni sunt ridicate clădiri.

Nu mai venim cu maşina. Venim cu RATB-ul, STB-ul pardon, sau microbuz.

 Aş lăsa-o acolo şi poate parcarea nu ar fi aşa de plină.

Lucrările la noua staţie ar urma să înceapă anul viitor şi să se încheie în 2021. Nu au fost lansate termene şi pentru construcţia parcării şi a celei de a doua linii de metrou, potrivit digi24.ro

Vezi și

SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

Atenție! Sunt vizați acești pensionari. Ce document trebuie să trimiteți și de ce

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare