Sebastian Burduja trece la atac: „se cațără electoral pe coronavirus și mai trage o salvă de tun”

Președintele PNL din Sectorul 1, Sebastian Burduja, trece la atac în contextul coronavirus. 

Acuzele președintelui PNL sunt la adresa primarului Dan Tudorache.

„În această perioadă complicată, în care provocările epidemiei de coronavirus țin permanent în alertă autoritățile și populația, primarul PSD de la Sectorul 1 a decis să se cațere electoral pe subiect, să profite de măsura suspendării cursurilor din unitățile de învățământ și să lanseze promisiuni complet fanteziste pentru părinți și copii în goana sa disperată după voturi.

Astfel, Tudorache promite că va cumpăra tablete pentru toți profesorii și elevii din sector, pentru ca aceștia să deruleze studiile de la distanță…prin Facebook sau Skype.

Sigur că ideea continuării procesului educațional pe perioada în care școlile sunt închise este normală și corectă, dar nu în maniera populistă propusă de primarul PSD.

În primul rând, procedura de achiziție va fi de durată. Din estimările noastre, ar fi necesare 300.000 de tablete pentru toți copiii și profesorii. Ce fel de tablete vor fi cumpărate? Când se demarează licitația? De unde vor fi procurate? În cât timp vor fi livrate și funcționale? În mod evident, cu mult după ce epidemia va lua sfârșit.

O altă variantă ar fi ca primăria să aloce banii direct școlilor, care să le achiziționeze – dar și în acest caz există limitări. Astfel, suma maximă care poate fi alocată unei școli pentru achiziții este de 135.000 de lei fără TVA. Dacă școala respectivă are 1000 de elevi, ce tablete se vor cumpăra la un preț de 135 de lei bucata?!

Mai mult decât atât, Tudorache lansează în spațiul public variante hilare: cum ar fi ca profesorii să deruleze cursurile prin Facebook Live și Youtube Live…adică să le creăm minorilor conturi pe rețele sociale, eventual cu date false, pentru există limite de vârstă pentru aceste conturi. Aberațiile continuă: copiii ar urma să adreseze întrebări profesorilor prin comentarii la aceste sesiuni live. Inclusiv cei care încă nu au învățat să scrie?”, se arată într-un comunicat al PNL sector 1.

Vezi și Scenariu cutremurător în privința coronavirusului! Cine ar urma să ajungă să conducă România: ‘Pe perioada stării de urgență’

Se pregătește un nou dosar ‘Ayahuasca 2’. Apar nume de generali

Se apasă butonul de panică! Un specialist avertizează: Va crește numărul cazurilor de coronavirus!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare