sursa foto:  newsweek.com

Secretarul britanic de externe, Liz Truss, ieșire dură: ‘O să tăiem finanțarea pentru mașinăria de război a lui Putin. Trebuie să ne asigurăm că nicio bancă rusească nu are acces la SWIFT’

Secretarul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că occidentul trebuie să se asigure că nicio bancă rusească nu are acces la sistemul internațional de tranzacții SWIFT.

Am lucrat cu Statele Unite, UE și G7 ca să tăiem finanțarea pentru mașinăria de război a lui Putin, dând afară bănci rusești din sistemul financiar… trebuie să mergem și mai departe. Trebuie să ne asigurăm că nicio bancă rusească nu are acces la SWIFT”, a declarat secretarul britanic al afacerilor externe.

Forțele militare ale Federației Ruse continuă agresiunea armată asupra Ucrainei, într-o invazie denunțată de comunitatea occidentală drept ilegală, nejustificată și complet neprovocată.

Președintele României a lăudat „încă o dată curajul poporului ucrainean, care luptă pentru libertate și rezistă sub tirurile ucigașe ale unui invadator”

Klaus Iohannis estimează că situația din Ucraina se va degrada și mai mult.

Doresc să mulțumesc Președintei Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, pentru prezența sa în România, în aceste momente atât de dificile pentru întreaga regiune. Totodată, vreau să transmit aprecierea României pentru efortul susținut al Comisiei Europene și al Președintei von der Leyen personal în ceea ce privește asigurarea unității și a coordonării la nivel european, cu statele membre și împreună cu aliații strategici – Statele Unite ale Americii, NATO, Canada, atât în ceea ce privește adoptarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse și a Belarusului, cât și cu privire la acordarea de ajutor Ucrainei pe multiple paliere. Ne aflăm într-o situație fără precedent, generată de agresiunea armată nejustificată, ilegală și neprovocată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în care nu numai securitatea Ucrainei, dar și cea transatlantică este puternic amenințată”, a declarat șeful statului român, joi, într-o conferință comună cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Vezi și:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: ‘Zilele viitoare va fi și mai rău în Ucraina, cu mai multe atacuri. NATO nu e parte din acest conflict și avem responsabilitatea ca războiul să nu se răspândească dincolo de granițele Ucrainei’

Expert român în securitate militară: ‘Rușii nu sunt pregătiți să preia controlul militar asupra unei localități. Au fost pregătiți să intre în Ucraina să se plimbe pe străzi, eventual să tragă cu pușca dacă apare vreun inamic’

Vladimir Putin a avertizat Occidentul: Impunerea de sancţiuni suplimentare va agrava situația

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare