sursa foto:  Pexels

Șeful Băncii Naționale și-a anunțat demisia! Din luna septembrie 2024, va fi nevoie de un înlocuitor pentru postul din Elveția

Pe data ce 1 martie, șeful Băncii Naționale a transmis faptul că din septembrie 2024, nu va mai ocupa funcția sa de conducere. După 12 ani în care a jucat un rol major în economia din Elveția, Thomas Jordan a decis să se retragă, la 61 de ani. Vestea a venit ca o lovitură pentru BNS, care știa că mai are 3 ani de mandat.

Thomas Jordan nu a avut deloc un mandat ușor. În vremea în care a fost la conducerea instituției, a gestionat colapsul Credit Suisse și ea mai tumultuoasă perioadă din cei 117 ani de istorie. La cei 61 de ani ai săi, a decis că este momentul să iasă de pe un post atât de important, spunând:

„De când am fost ales în consiliu la 1 mai 2007, practic nu a existat o perioadă de liniște. A urmat o criză pe următoarea”, a declarat Jordan într-o conferință de presă, adăugând că episodul Credit Suisse nu i-a influențat decizia de a merge „în niciun fel”.

În plus, a precizat că starea sa de sănătate și problemele grave pe care le-a avut la inimă în anul 2021 nu au fost printre factorii care au dus la luare deciziei.

CITEȘTE ȘI: Banca Națională, informații de ultimă oră pentru românii cu credite în lei: Indicele ROBOR, în scădere!

Cine va veni în locul șefului Băncii Naționale din Elveția

Potențialii succesori ai șefului Băncii Naționale din ar putea: Martin Schlegel, actualul vicepreședinte al BNS, sau Andrea Maechler, prima femeie membru al consiliului de conducere al BNS, care a părăsit banca anul trecut pentru a se alătura Băncii Reglementelor Internaționale. De asemenea, pe listă este și Renaud de Planta, partener senior la banca privată elvețiană Pictet.

În mod normal, mandatul său s-ar fi terminat în anul 2027. Ca urmare a demisiei sale, BNS va trebui să facă o nominalizare pentru a găsi un înlocuitor nu până la data stabilită, ci până în septembrie 2024.

„După ce am întâlnit diversele provocări din ultimii ani, acum este momentul potrivit pentru mine să demisionez. A fost un mare privilegiu să servesc BNS și interesele țării în ansamblu. Aș dori să mulțumesc Consiliului Băncii, Consiliul de conducere și personalul BNS pentru relația de lucru excelentă și colegială. Mulțumesc, de asemenea, Consiliului Federal, Parlamentului și publicului pentru încrederea mare în BNS și pentru păstrarea mandatului și a independenței sale”, a transmis șeful Băncii Naționale din Elveția.

CITEȘTE ȘI: Imaginea lui Mugur Isărescu, folosită într-o înșelătorie! Ce spune Banca Națională a României

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare