sursa foto:  transporturiromania.ro

Șeful Consiliului Concurenței, despre plafonarea prețurilor la polițele RCA: ‘E un şoc puternic în piaţă. Sunt milioane de clienţi. Sunt convins că Guvernul o să aprobe’

Șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a făcut o serie de declarații referitoare la plafonarea prețurilor la polițele RCA, în contextul falimentului Euroins.

Bogdan Chirițoiu a explicat că e un șoc puternic pe piața de profil și că milioane de clienți ai Euroins trebuie acum să meargă la altă companie.

Chirițoiu consideră că Guvernul Nicolae Ciucă va aproba plafonarea prețurilor la polițele RCA.

Chirițoiu: „În şase luni lumea se mai linişteşte. Câştigăm un respiro”

E un şoc puternic în piaţă. Sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa, trebuie să meargă la altă companie.

Evident că această schimbare poate să creeze perturbări în piaţă. Şi atunci, într-o astfel de situaţie, mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor. La ce nivel, care e mecanismul, că mergem pe preţul din martie 2022 – astea sunt lucruri la care nu suntem noi în măsură să ne pronunţăm.

Noi ne-am pronunţat pe oportunitatea plafornării, limitată. Exact preţul şi modul în care se plafonează o să fie stabilit de ASF. Sunt convins că Guvernul o să aprobe”, a spus Bogdan Chiriţoiu, conform News.ro.

În şase luni lumea se mai linişteşte. Câştigăm un respiro.

Doi, avem şansa să facem o serie de modificări la lege ca să ne asigurăm că funcţionează bine mecanismul de asigurări RCA, că nu e inflaţionist”, a mai spus el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare