Șeful Statului Major al Armatei SUA, Mark Milley, atrage atenția: ‘Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, expulzându-i pe ruși din toată Ucraina, nu este foarte ridicată’

Preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark Milley, a estimat drept puţin probabil, cel puţin pe termen scurt, ca Ucraina să poată îndepărta militar Rusia din toate teritoriile pe care le ocupă în ţară, inclusiv din Crimeea.

 

Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, expulzându-i pe ruşi din toată Ucraina inclusiv (…) Crimeea, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este foarte ridicată din punct de vedere militar„, a spus gen. Milley în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP.

Gen. Mark Milley a mai spus cu acest prilej că China ar comite o „eroare strategică” atacând Taiwanul, similară celei comise de Rusia în Ucraina.

Cred că acest lucru ar fi imprudent. Ar fi o eroare politică, o eroare geopolitică, o eroare strategică, similară erorii strategice comise de (preşedintele rus Vladimir) Putin în Ucraina„, a declarat şeful statului major american răspunzând unei întrebări, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Se complică situația pentru Ucraina! Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe acreditează teza unei rachete a apărării antiaeriene ucrainene căzute în Polonia

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare