sursa foto:  reporteris.ro

Șerban Nicolae, tranșant în privința alegerilor anticipate și îl ia la mișto pe Iohannis: ‘citește câteva pagini într-o lună’

Președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, consideră că decizia Parlamentului referitoare la OUG privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen ‘nu poate fi decât de respingere’.

Șerban Nicolae a invocat avizul negativ al Consiliul Legislativ, explicând că un astfel de aviz pentru OUG „trebuie obţinut înainte de adoptare în şedinţa de Guvern” şi că lipsa acestui aviz „duce la neconstituţionalitatea” acestei legi.

„Nu ne-am pronunţat pe fond, nu am intrat în dezbaterile legate de reglementarea propriu-zisă pentru că, în mod evident, criteriul de constituţionalitate nu a fost respectat şi atunci nu putem dezbate pe chestiuni de fond sau de detaliu o chestiune de detaliu”, a spus Şerban Nicolae, marţi, după şedinţa Comisiei juridice în care a fost acordat un raport de admitere pentru respingerea Ordonanţei privind anticipatele”.

El a arătat că dorinţa PNL sau a şefului statului de a organiza alegeri anticipate „nu pot constitui elemente obiective, ci mofturi electorale”.

„În mod absolut evident, modificarea legislaţiei electorale cu câteva luni înainte de alegeri (…) nu poate să fie de bun augur, nu poate să fie justificată.(…) Din punctul meu de vedere, dorinţa PNL sau dorinţa lui Iohannis nu pot constitui elemente obiective, ci pur şi simplu, nişte mofturi electorale. Sunt convinşi că sunt pe un val de simpatie populară şi e bine să-l valorifice. De altfel, în mod evident, le este frică de alegerile parlamentare la termen. Dacă ar fi buni guvernanţi, dacă ar lua măsurile aşteptate de români, nu s-ar teme de faptul că mai au la dispoziţie câteva luni să-şi dovedească capacităţile guvernamentale. În mod evident, toate abuzurile, toate actele de servire a unor interese private, foarte puţin morale, îi fac să nu îşi dorească să mai guverneze în aceste condiţii. Speră să obţină repede majoritate parlamentară şi confortul pe perioadă lungă”, a afirmat Şerban Nicolae.

El a menţionat că PSD „nu are de ce să se teamă de alegeri în an electoral”. „Suntem pregătiţi întotdeauna pentru alegeri, nu avem cum să ne temem de votul cetăţenilor, chiar dacă ne este favorabil sau nefavorabil”, a spus Nicolae.

Șerban Nicolae a mai precizat că:

„Decizia nu poate fi decât de respingere (…) Gândiţi-vă că am ajunge la alegeri, Parlamentul este dizolvat, Guvernul este demis, autorităţile publice locale sunt la final de mandat, practic România ar arăta ca o ţară neguvernată şi ştim că nu avem în fruntea statului un preşedinte implicat şi responsabil, ci unul care citeşte câteva pagini într-o lună, aşa cum a fost cu decizia CCR, un om care nu şi-a întrerupt niciodată vacanţa, indiferent cât de importante au fost temele publice, deci practic am fi într-o ţară neguvernată, neguvernabilă şi care nu poate fi un partener de încredere pentru străini şi pentru angajamentele pe care le avem deja”, a mai declarat senatorul PSD.

Şerban Nicolae a explicat că:

PSD nu poate participa la votul de învestitură al Cabinetului Orban II, pentru că „nu este solicitată învestirea, fiind doar o mascaradă”.

Comisia juridică a Senatului a acordat, marţi, un raport de admitere pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen.

Comisia a adoptat un amendament propus de UDMR prin care a fost modificat titlul actului normativ din „proiect pentru aprobarea OUG” în „proiect pentru respingerea OUG”. Raportul a fost adoptat cu opt voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, conform Agerpres.ro

Vezi și:

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare