sursa foto:  Getty Images

Serghei Lavrov atrage atenția: ‘Dacă NATO va trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directă cu forțele armate ruse. Așa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu’

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov atrage atenția că trimitere unor forțe de menţinere a păcii în Ucraina poate conduce la o confruntare directă între NATO și Federația Rusă.

 

Polonia a declarat săptămâna trecută că o misiune internaţională de pace ar trebui trimisă în Ucraina şi să i se dea mijloacele necesare pentru a se apăra.

Dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directă între forţele armate ale Federaţiei Ruse şi Alianţa Nord-Atlantică, a afirmat Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti, relatează Reuters.

„Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a declarat ministrul rus de externe într-o întâlnire cu un grup de studenţi şi profesori de la celebrul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).

În aceeaşi întâlnire, Serghei Lavrov a acuzat SUA că fac ‘dificile’ negocierile ruso-ucrainene, apreciind că scopul Washingtonului este să ‘domine’ ordinea mondială, inclusiv prin intermediul sancţiunilor, potrivit AFP.

‘Negocierile sunt dificile, partea ucraineană îşi schimbă constant poziţia. Este greu să scapi de impresia că colegii noştri americani îi ţin de mână’ pe ucraineni, a declarat ministrul rus de externe, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Fost șef al Statului Major General al Armatei Române: ‘Dacă diplomația dă greș, acest război nu se va încheia mai devreme de lunile septembrie – octombrie’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare