sursa foto:  mediafax.ro

Sindicatele din Sănătate amenință cu greva generală! Ministrul Sănătății: Toate revendicările au fost acceptate

Părerea mea este că nu se va ajunge la o grevă generală. Sunt șapte revendicări care au fost acceptate,a transmis ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, referitor la revendicările sindicaliștilor din Sănătate.

 

 

 

Chiar dacă sindicatele din Sănătate continuă să amenințe cu greva generală, ministrul Alexandru Rafila este convins că acest lucru nu se va întâmpla. Acesta a explicat într-o intervenție pentru B1 TV că toate cele șapte revendicări ale sindicaliștilor din Sănătate au fost acceptate și urmează să fie implementate:

„Părerea mea este că nu se va ajunge la o grevă generală. Sunt șapte revendicări care au fost acceptate: angajările în Sănătate, contractul colectiv de muncă, voucherele de vacanță, aducerea salariilor celor care sunt în anexa 2 la Legea 153 a salarizării personal auxiliar pentru sistemul de sănătate la maximum și corelarea unor sporuri.

oate lucrurile astea se vor întâmpla, dânșii au afirmat că s-ar putea pune problema intrării în greva generală dacă aceste angajamente nu sunt respectate. Eu vă spun sigur că vor fi respectate. Astăzi deja am lansat Memorandumul pentru deblocarea posturilor în instituțiile subordonate Ministerului Sănătății, probabil că săptămâna viitoare acest Memorandum va fi aprobat în Guvern și primele 4.000 de posturi vor fi scoase la concurs. În paralel cu semnarea unui document foarte important, contractul colectiv de muncă, negociat mai multe luni.

O ordonanță de urgență care va stabili numărul de zile de concediu pentru angajații din sistemul de sănătate reprezintă ultimul element care trebuie adăugat la acest contract colectiv de muncă să devină semnabil”, scrie b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare