Situație alarmantă în România din cauza norovirusului! Medicul Adrian Marinescu: ‘Poate fi o cauză bacteriană sau parazitară’

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”,  atrage atenția cu privire la norovirus, care face din ce în ce mai multe victime.

În Râșnov este epidemie de norovirus, aproape 150 de oameni fiind deja diagnosticați cu această boală.

 

Este, de fapt, gastroenterita, care de cele mai multe ori are cauze infecțioase și să știți că nu e vorba numai de o cauză virală. Poate fi o cauză bacteriană sau parazitară. La copil vorbim și de rotavirus. Este o boală diareică care poate pune probleme la cei care au un sistem imunitar deficitar. 

Este boala mâinilor murdare și se transmite ca multe alte boli diareice și, din păcate, la copiii mici și la cei care au boli asociate, poate apărea deshidratarea care să ducă la complicații severe, se transmite ușor. În general, astfel de cazuri erau mai degrabă în America, dar iată că au ajuns și în Europa și în România.

Nu cred că vor fi probleme de acum în colo. Trebuie doar să fim atenți la cum prevenim și să luăm în calcul că putem să avem și această gastroenterită infecțioasă. Trebui să ne protejăm prin regulile de igienă, prin lucrurile pe care le facem în general în bolile infecțioase diareice!”, a povestit infecționistul Adrian Marinescu, conform Antena3.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare