sursa foto:  dc360.ro

Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită

Se strânge lațul în jurul fostului Guvern Orban: DNA cere Procurorului General să îl sesizeze pe președintele Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, potrivit unui comunicat de presă.

 

În comunicatul oficial nu apare numele lui Alexe, dar surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că este vorba despre fostul ministru liberal al Mediului.

Procurorii DNA îl acuză pe Alexe, unul dintre cei mai influenți lideri PNL, că ar i-fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Produsele cerute de Alexe – 22 tone de tablă (cu valoare de circa 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa, potrivit procurorilor DNA.

Costel Alexe a fost deputat și ministrul Mediului în guvernul Orban. El a renunțat la portofoliul ministerial pentru a candida la șefia Consiliului Județean Iași la alegerile locale din 27 septembrie.

Alexe este și artizanul transferului de la PSD la PNL a lui Mihai Chirica, primarul Iașului, mutare contestată puternic de mulți membri PNL. Mai mult, Alexe a continuat campania de racolări cu zeci de primari și consilieri de la PSD. Alexe a fost criticat de presa locală pentru sumele investite în ferma familiei, dar și pentru că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, conform G4Media.ro.

Citește și:

Bătaie de joc? Clotilde Armand trebuie să dea explicații! Parcul Elisabeta Rizea, inaugurat de Armand pe final de 2020, se află în litigiu?

Mare atenție, șoferi! Au loc schimbări importante în acest an

 

Previziune sumbră a unui cunoscut economist: ‘Multe companii vor căuta să își reducă schemele de personal. Presiunea pe angajați va crește’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare