sursa foto:  digifm.ro

Solicitare urgentă a lui Dumitru Coarnă către Guvern! Polițiștii ar putea primi un nou spor

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, a făcut o solicitare către Ministerul de Interne și către Guvern.

În cadrul ședinței de dialog social, organizată de MAI, Coarnă a cerut un spor medical pentru polițiștii aflați în prima linie anti-Covid.

<<În cadrul ședinței de dialog social, organizată de MAI, în cursul acestei dimineți, în sistem videconferință – activitate prezidată de către secretarul de stat Pompiliu Norocel Stroe -, președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, a solicitat din nou întreprinderea demersurile necesare, la nivelul Guvernului, pentru acordarea stimulentului de risc medical polițiștilor, polițiștilor de frontieră, personalului contractual și celorlalți angajați din Ministerul Afacerilor Interne, care sunt angrenați în prima linie constituită pentru combaterea efectelor pandemiei, ca urmare a răspândirii accentuate a coronavirusului Covid-19.

Reamintim că săptămâna trecută i-am trimis o adresă, în acest sens, ministrului Afacerilor Interne (a doua pe această temă), apreciind că riscurile profesionale și medico-sanitare la care personalul nostru este expus, eforturile depuse zilnic pentru verificarea persoanelor carantinate, contactul direct cu suspecții și bolnavii de Covid 19, precum și programul de lucru suprasolicitant din această perioadă, necesită măsuri compensatorii din partea statutului, inclusiv de ordin financiar, asemenea familiei ocupaționale ,,Sănătate și asistență socială”, așa cum acestea au fost reglementate prin art. 8 din ,,OUG nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19, pe perioada stării de urgență”>>, anunță SNPPC.

Vezi și

Digitalizarea instituțiilor statului, un vis care a costat România miliarde de euro. Cum a dat lovitura Sebastian Ghiță

Un fost șef SPP, îndemn pentru români: ‘Să-i alungăm pe lași, veniți la Parascheva, veniți cu toți la Iași!’

EXCLUSIV A apărut primul ‘Baron’ USR! E scandal în partidul condus de Barna (surse)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare