sursa foto:  dcnews.ro

Sorin Cîmpeanu îl taxează dur pe Dacian Cioloș: A prezentat tot trecutul de traseist al liderului USR PLUS

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a lansat acuzații dur la adresa lui Dacian Cioloș, după ce copreședintele USR PLUS s-a arătat nemulțumit de numirea sa în această funcție. 

 

„La începutul formării coaliției, nimeni nu dorea Ministerul Educației. Nu înțeleg – dacă se dorea atât de mult – de ce nu s-a negociat ca acest minister să treacă la un alt partid din coaliție, să nu rămână la PNL și să fie un ministru dorit și acceptat. Din câte cunosc eu, nu, pe parcursul negocierii. Acum, că în coaliție unii se pronunță cu privire la alți colegi, este un lucru mai mult decât discutabil, în care n-aș dori să intru”, a declarat noul ministru al Educației.

Sorin Cîmpeanu a spus că numele lui Ștefan Pălărie nu a fost prezentat oficial în cadrul negocierilor, dar că acesta este „o persoană foarte competentă, care ar fi putut fi un foarte bun ministru al Educației, în cazul în care rezultatul negocierilor duceau ministerul în partea USR PLUS”.

„Referitor la acuzații, eu nu înțeleg foarte bine un lucru. De ce nu se pot diferenția lucrurile. Sunt curios dacă cineva poate spune că pe parcursul carierei sale nu a făcut nicio greșeală. Acuzația de traseism politic aș vrea s-o lămuresc: Am intrat pentru prima oară în politică în anul 2016, după ce am făcut parte apolitic dintr-un guvern politic, susținut de ALDE într-un guvern cu PSD. Am fost pentru prima oară membru ALDE în 2016, am părăsit acest partid în mod voluntar pentru a construi o altă inițiativă, de centru-dreapta – Pro România. Nu am avut șanse cu acest proiect, din care am fost exclus. Și acum în PNL. Cam asta e tot”, a spus ministrul Educației.

În acest sens, Cîmpeanu a spus despre Cioloș că „a fost la începutul anilor 90 la conducerea PUNR (Partidul Unității Națiunii Române, n.red.), apoi a fost ministru întrun guvern liberal minoritar – foarte bine – apoi a fost susținut comisar european – excepțional – de către PDL, apoi s-a întors într-un guvern tehnocrat cu susținere PSD, pentru a fonda partidul PLUS. Le numărăm, câte ies? E păcat să spunem că cineva nu poate să conducă bine mașina pentru că nu știe să gătească”, conform Digi24.ro.

Citește și:

Schimbări majore! Ce planuri are noul Guvern cu Pilonul II de pensii

Ce se întâmplă cu prețurile chiriilor: Pandemia de COVID-19 a schimbat situația pe plan imobiliar

EXCLUSIV Prima lovitură pentru Guvernul Cîțu! George Simion, lider AUR: ‘Categoric NU’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare