sursa foto:  antena3.ro

Sorin Grindeanu: ‘Voi reintra în politică, nu am lipsit la nicio campanie din ultimii 20 de ani’

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat că este membru PSD și că ”Nu mai e timp să cauţi vinovaţi, dar e timpul să vedem ce am greşit şi să nu repetăm greşelile. PSD va fi o echipă în care toate lucrurile vor fi foarte bine delimitate şi fiecare va şti exact ce are de făcut”.

”Atâta timp cât sunt în echipa lui Marcel Ciolacu, înseamnă că sunt membru al PSD. (…) Ce mă face pe mine să revin în politică activ, m-am considerat tot timpul un om de stânga, aşa m-am considerat şi când am pierdut calitatea de membru de partid. Dar vă spun că, sincer, de fiecare dată când priveam spre scena politică din funcţia pe care am ocupat-o şi o să o mai ocup o perioadă scurtă de timp, normal că dragostea mea a fost faţă de partidul care mi-a oferit foarte multe. Am fost viceprimar la Timişoara, deputat, preşedinte de Consiliu Judeţean, ministru, prim-ministru”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3, miercuri seara.

Sorin Grindeanu a spus că nu a ezitat să se alăture social-democraţilor, deşi mandatul său la ANCOM este până în 2023.

”Atâta timp cât colegii mei, echipa pe care o construim acum, mi-au cerut să mă implic în politică nu am ezitat, deşi mandatul la ANCOM era până în 2023, nu am avut nicio ezitare faţă de colegii mei, dacă pot să ajut. Ce m-a făcut, în schimb, să mă înscriu în partid, când eram tânăr student. S-au spus foarte multe lucruri despre noi. În toată istoria noastră post-revoluţionară s-a încercat să se pună pe PSD, pe membrii săi, să se pună diverse ştampile, una singură nu s-a putut pune.
În PSD, şi acesta este şi motivul pentru care am devenit membru activ, în PSD sunt cei mai buni specialişti. De fiecare dată când PSD a guvernat a fost creştere economică. Când a venit dreapta să guverneze, cu o singură excepţie, 2004-2008, guvernul domnului Tăriceanu, am avut criză economică. De fiecare dată. Această ştampilă a noastră, de oameni care ştiu să guverneze, fie că vorbim de administraţiile locale, fie că vorbim de administraţia centrală, a fost ceea ce a contat de fiecare dată când am câştigat încrederea cetăţenilor”, a mai declarat Grindeanu.

Fostul premier a afirmat că nu a fost singurul moment delicat pentru PSD când l-a îndepărtat din funcţia de premier, prin moţiune de cenzură, şi că cel mai grav lucru a fost că social-democraţii şi-au pierdut ”parţial din aură”.

”Cred, nu a fost singurul moment delicat pentru PSD, au mai fost şi altele. Cred că cel mai grav lucru e că ne-am pierdut parţial parte din această aură de oameni care ştiu să guverneze. Sunt cauze pentru asta. Nu mai e timp să cauţi vinovaţi, dar e timpul să vedem ce am greşit şi să nu repetăm greşelile. PSD va fi o echipă în care toate lucrurile vor fi foarte bine delimitate şi fiecare va şti exact ce are de făcut”, a susţinut Grindeanu.

Sorin Grindeanu şi-a anunţat,duminică, revenirea în PSD Timiş, dar şi că îşi doreşte funcţia de preşedinte executiv.

”Voi reintra în politică, nu am lipsit la nicio campanie din ultimii 20 de ani şi tot ce-mi doresc este să redevenim echipa câştigătoare de la PSD Timiş. Am încredere în Alfred Simonis, în Eugen Dogariu, în Sebastian Răducanu, în Călin Dobra şi în Voichiţa Lăzureanu, care ştiu că va face o figură excelentă în aceste alegeri, cât şi în toţi ceilalţi candidaţi. Trebuie să redevenim principala forţă politică şi vă anunţ acum că voi candida pentru funcţia de preşedinte executiv, în echipa lui Marcel Ciolacu”, le-a transmis  Sorin Grindeanu celor din PSD Timiş, în cadrul unei întâlniri online.

Citește și:

Ministrul Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, este noul baron de Vrancea? Proiect de 8 milioane de euro pentru o comună din fieful acestuia

SURSE Cum vrea Dan Barna să-l ‘împingă pe scări’ pe Nicușor Dan: Miza din spatele cortinei

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare