sursa foto:  radioiasi.ro

Sporuri pentru condiții vătămătoare la Guvern! Ajung și la 2.417 lei (document)

Luni, 29 mai, v-am dezvăluit că funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) primesc sporuri pentru muncă în condiții periculoase sau vătămătoare. Aceste sporuri pornesc de la 361 de lei și ajung la 2.077 de lei. Marți, 30 mai, am scris că la ANSVSA se dau sporuri pentru condiții de muncă de peste 4.000 de lei. Miercuri v-am prezentat ce sporuri „condiții de muncă vătămătoare” primesc funcționarii publici din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. La ANPC, chiar și secretarul-dactilograf primește spor pentru condiții de muncă vătămătoare.

Astfel, potrivit documentelor pe care Bugetul.ro vi le prezintă, în exclusivitate, astăzi, funcționarii publici și personalul contractual din Aparatul de lucru al Guvernului încasează sporuri pentru condiții de muncă vătămătoare, cuprinse între 433 de lei și 2.417 lei – sume brute.

Cel mai gras spor pentru condiții vătămătoare a fost încasat de un director II din cadrul Secretariatului General al Guve rnului

Astfel, pentru funcția publică de director II din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), s-au dat, în martie 2023, pe lângă salariul brut de 13.723, sporuri pentru condiții vătămătoare cuprinse între 1.686 și 2.417 lei. Valorile prezentate între limite sunt justificate de existența în plată pentru funcțiile publice și contractuale, de conducere și de execuție, de diferențieri ale drepturilor salariale în funcție de grad sau gradație, se precizează în documentele consultate de Bugetul.ro.

Pentru funcția publică de director general II, în afara salariului de 14.328 de lei, s-a încasat un spor pentru condiții de muncă vătămătoare de 1.858 de lei.

Un șef de birou II a încasat un spor de condiții vătămătoare în valoare brută de 1.427 de lei.

În martie, un referent I A a primit cel mai mic spor pentru condiții vătămătoare, acordat de către Secretariatul General al Guvernului, anume 433 de lei.

Un consilier juridic debutant a încasat un spor pentru condiții vătămătoare în valoare de 681 de lei, care s-a adăugat la salariul brut de 4.543 de lei.

De același spor și același salariu a beneficiat, în martie, și un referent din Secretariatul General al Guvernului.

Lista funcțiilor care intră în categoria personalului plătit din fonduri publice din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului, pentru care Secretariatul General al Guvernului are calitatea de angajator, la data de 31.03.2023

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare