sursa foto:  pmb.ro

Sporuri pentru muncă în condiții vătămătoare la Primăria Capitalei! Bufetierul, casierul și curierul primesc și ei sporuri de periculozitate

Bugetul.ro vă prezintă astăzi lista sporurilor pentru condiții periculoase sau vătămătoare încasate de funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Primăriei Municipiului București.

Astfel, conform documentelor consultate de Bugetul.ro, la Primăria Capitalei primesc sporuri de condiții vătămătoare chiar și bufetierul, casierul, curierul și magazionerul.

Sporurile de condiții vătămătoare acordate salariaților din cadrul PMB pornesc de la 308 și ajung la 2.319 lei, conform documentelor consultate de Bugetul.ro.

Secretarul general, directorul general, arhitectul-șef încasează cele mai mari sporuri pentru muncă în condiții vătămătoare: 2.319 lei. Cele trei funcții publice sunt remunerate cu un salariu de bază brut în valoare de 18.720 de lei.

Sporuri pentru condiții vătămătoare cuprinse între 420 și 523 de lei, pentru bufetier, curier și portar

Administratorul public, angajat ca personalul contractual, primește și el un spor de 2.319 lei, la care se adaugă salariul de bază brut de 19.963 de lei.

Potrivit documentelor consultate de Bugetul.ro, bufetierul, curierul, paznicul și portarul primesc sporuri pentru condiții de muncă vătămătoare cuprinse între 420 și 523 de lei, în funcție de gradația pe care o au.

Casierul și magazionerul iau sporuri pentru condiții vătămătoare cuprinse între 434 și 540 de lei.

Pentru condiții vătămătoare se acordă sporul de 15% din salariul de bază, corespunzător cu timpul efectiv lucrat, cu respectarea art. 11 alin. (4) și art. 25 alin. (1) din Legea nr. 153/2017, dacă iși desfășoară activitatea în astfel de condiții, având la bază buletinele de determinare sau expertizare emise de către autoritățile abilitate în acest sens, conform legii (conform art. 23 din legea nr. 153/2017 cu modificările și completările ulterioare), menținut cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022 (conform art. I alin. (5), se precizează în documentele consultate de Bugetul.ro.

Veniturile salariale brute ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul PMB, din martie 2023

Sporuri pentru condiții periculoase de muncă încasate de funcționarii publici și personalul contractual din Ministerul Educației: Un îngrijitor ia spor de 300 de lei, un director primește spor de 2.400 de lei!

Funcționarii publici și personalul contractul din Ministerul Educației încasează sporuri pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă. Cel mai mare spor pentru condiții periculoase de muncă este primit de un director, anume 2.417 lei, conform documentelor consultate de Bugetul.ro

Sporuri de periculozitate în întreg sistemul bugetar

Luni, 29 mai, v-am dezvăluit că funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) primesc sporuri pentru muncă în condiții periculoase sau vătămătoare. Aceste sporuri pornesc de la 361 de lei și ajung la 2.077 de lei. Marți, 30 mai, am scris că la ANSVSA se dau sporuri pentru condiții de muncă de peste 4.000 de lei. Miercuri, 31 mai, v-am prezentat ce sporuri „condiții de muncă vătămătoare” primesc funcționarii publici din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. La ANPC, chiar și secretarul-dactilograf primește spor pentru condiții de muncă vătămătoare.

Mai mult, potrivit documentelor pe care vi le-a prezentat Bugetul.ro joi, 1 iunie, funcționarii publici și personalul contractual din Aparatul de lucru al Guvernului încasează sporuri pentru condiții de muncă vătămătoare, cuprinse între 433 de lei și 2.417 lei – sume brute.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare