sursa foto:  ziare.com

Statul român este ‘strâns cu ușa’ de frații Micula!

Frații Ioan și Viorel Micula se luptă de câțiva ani buni să recupereze de la statul român o sumă fabuloasă, care cu tot cu penalități ajunge la 300 de milioane de dolari. Pentru a-și recupera mai repede banii, cei doi frați au trecut la o nouă strategie. 

Executorii judecătorești au pus popriri pe conturi ale Ministerului Finanțelor, precum și sechestru asigurător pe o parte din acțiunile pe care statul le deține la trei mari companii strategice – Nuclearelectrica, Conpet și Romatsa – și așteaptă o decizie a instanței pentru a declanșa executarea lor silită, notează europaliberă.org.

În urma unui proces internațional de arbitraj la ICSID, oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula, fondatorii grupului European Food&Drinks, au câștigat în 2013, apoi definitiv în 2016, dreptul la despăgubiri din partea statului român, pentru că nu le-a protejat investiția și le-a provocat pagube. Pe scurt, o despăgubire care inițial depășea 70 de milioane de dolari a ajuns astăzi, cu penalități, să se cifreze la peste 300 de milioane de dolari, potrivit avocatului fraților Micula, Ion Dragne.

„În prezent, dobânzile care se calculează la ceea ce a stabilit instanța arbitrală sunt de circa 70.000 de dolari pe zi, bani pe care îi suportă contribuabilul român. Din păcate, a fost tergiversată plata, investitorii au vrut să găsească soluții de rezolvare amiabilă a disputei cu statul român. Am avut întâlniri la Ministerul Finanțelor, ele sunt la capitolul pierderi. A fost nevoie să se reia executarea silită acum”,a mai declarat avocatul Ion Dragne.

 

Vezi și:

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare