Studiu încurajator! Ce se va întâmpla cu nou coronavirus

Dacă infecția COVID devine endemică – circulă în populația generală – și majoritatea oamenilor vor fi expuși în copilărie, virusul SARS-CoV-2 se poate alătura coronavirusurilor ușoare care circulă în prezent la om, susține  un studiu al cercetătorilor americani de la Universitățile Emory și Penn State.

Modelul creat de ei, publicat pe 12 ianuarie în Science, se bazează pe studii asupra celor patru coronavirusuri de răceală obișnuite și SARS-CoV-1. Pentru acești viruși, termenul „imunitate de turmă” este incomplet și, probabil, înșelător, spune colegul postdoctoral Emory, Jennie Lavine, primul autor al lucrării Science.

Cele patru coronavirusuri obișnuite care cauzează răceală circulă la om de mult timp și aproape toată lumea este infectată la o vârstă fragedă. Infecția naturală din copilărie ar oferi imunitate care protejează oamenii mai târziu în viață împotriva bolilor severe, dar nu previne reinfectarea periodică, adaugă cercetătorii.

„Reinfecția este posibilă în decurs de un an, dar chiar dacă apare, simptomele sunt ușoare, iar virusul este eliminat din organism mai repede. (…) Cât durează imunitatea care previne patologia și cât durează imunitatea care previne transmiterea? Acestea pot fi foarte diferite”, afirmă Jeannie Lavine, într-u n comunicat al Universității Emory.

Momentan apar studii care furnizează date concrete despre cât durează anticorpii și celulele imune împotriva SARS-CoV-2 după infecție. Însă, deocamdată, cercetătorii încă își dau seama cum aceste componente se traduc în protecție împotriva bolilor sau transmiterii, scrie dcmedical.ro

Citește și:

Vestea momentului! Statul vine cu noi beneficii pentru milioane de români. Vezi dacă te afli printre ei

Vești importante pentru acești români! Ce criterii trebuie să îndeplinească pentru a ieși la pensie

EXCLUSIV Lovitură la început de 2021! Guvernul Cîțu a fixat un plan de amenzi! Directivă internă intrată în posesia Bugetul.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare