sursa foto:  reporterglobal.ro

Studiu: Ivermectina nu este eficientă împotriva Covid-19

Un studiu efectuat în Columbia arată că Ivermectina nu este eficientă împotriva Covid-19.

Cercetarea a fost făcută în Columbia, pe 476 de pacienți. Jumătate dintre ei au primit pastile de Ivermectină, iar ceilalți au primit tablete placebo. Entuziasmul cu privire la descoperirea unui tratament-minune contra COVID-19, adică Ivermectina, a apărut în luna iulie a anului trecut, când mai multe studii efectuate în laborator arătau că medicamentul poate reduce reproducerea virusului SARS-CoV-2, scrie Antena 3.

 

Un medic ieșean susține că au existat mulţi pacienţi care s-au tratat după ureche cu Ivermectină, fără să discute cu un specialist.

Acest tratament urmeaza calea unui alt medicament-minune, este un medicament folosit în tratarea persoanelor cu lupus, care a dispărut din farmacii fiind utilizat în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Nici Plaquenilul sau hidroxiclorochina nu sunt eficiente în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, formă moderată„, spune medicul Ionuț Nistor.

Specialiştii spun că de rezultatul acestor studii depinde politica medicală a fiecărui stat. Medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la automedicație încă de la începutul pandemiei, când oamenii au început să cumpere medicamente pe bandă rulantă, de teama noului coronavirus.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare