sursa foto:  stiripesurse.ro

SURSE ‘Omerta’ impusă în Poliția Capitalei, pe cazul alegerilor locale din Sectorul 1, unde PSD o acuză pe Clotilde Armand de fraudă/Update. Poliția Capitalei reacționează

Update. Poliția Capitalei a reacționat la articolul Bugetul.ro. Reacția Poliției Capitalei o regăsiți în subsolul materialului.

 

O adevărată „Omerta” s-a impus în Poliția Capitalei, în cazul alegerilor locale din Sectorul 1, acolo unde Partidul Social Democrat acuză o fraudă comisă de Clotilde Armand, actualul edil.

Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, finalizarea procesului de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1 este pusă sub semnul întrebării.

Mai mult, pe cale oficială nu se permite o comunicare în acest sens, fiind impusă o reală „Lege a tăcerii”.

Se știe doar că polițiștii din cadrul Biroului Control Intern au fost delegați să se ocupe de acest caz.

În rest, dat fiind că speța este de competența Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, este o tăcere mormântală pe acest subiect, polițiștilor fiindu-le teamă să-l deschidă pentru a nu se trezi cu dosare penale.

Așadar, nu putem să nu ne întrebăm de ce s-a impus această „Omerta” pe cazul alegerilor de la Sectorul 1, dacăt totul s-a desfășurat legal?

Vezi și EXCLUSIV Detalii despre referendumul pregătit împotriva lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Am discutat și astăzi cu președintele Marcel Ciolacu’

Ce se știe până acum?

În luna februarie, un procuror de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei.

Ulterior, la cererea Poliția Capitalei, termenul privind renumărarea voturilor a fost fixat pentru 1 august.

În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 Bucureşti, aflată în instrumentarea Secţiei pentru infracţiunilor din justiţie, activităţile dispuse de procurorul de caz prin ordonanţa din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. Luând în considerare complexitatea procedurilor şi volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menţionată şi a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. Menţionăm că, din verificările efectuate, nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi, nefiind finalizate activităţile dispuse de către procuror”, a transmis Parchetul General, într-un comunicat de presă din luna mai.

Însă, nici la 1 august procesul de renumărare a voturilor nu a fost finalizat.

La alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Ulterior, Tudorache a contestat rezultatul şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Vezi și EXCLUSIV Marcel Ciolacu, detalii de ultimă oră despre organizarea referendumului pentru demiterea lui Clotilde Armand: ‘După decizia unui magistrat, vom hotărî în interiorul partidului’

Reacția Poliției Capitalei la ancheta Bugetul.ro:

În atenția redacției Bugetul

Urmare materialului de presă difuzat, cu privire la un dosar aflat în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, facem următoarele precizari.: Direcția Generală de Poliţie a Municipiului este delegată de către procurorul titular să efectueze anumite activități procesual penale.

Având în vedere competențele materiale, Poliția Capitalei nu este îndreptățită a comunica cu privire la această cauză, singura instituție abilitată fiind cea a Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție.”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare