sursa foto:  digi24.ro

Tăriceanu, declarație șocantă: ‘Știu, o să fiu pus la colț de oamenii sistemului, de politrucii Guvernului, de analiștii care își iau soldele’

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că prin mărirea pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie, economia românească ar putea fi relansată.

 

„Ştiu, o să fiu pus la colţ de oamenii sistemului, de politrucii Guvernului, de analiştii care îşi iau soldele de la pădure, de toţi neaveniţii care nu au creat un loc de muncă şi nu au plătit o chenzină în viaţa lor, dar realitatea este cea pe care v-o spun: mărirea pensiilor cu 40% poate fi una dintre cheile relansării noastre. (…)

Ştiu că orice om politic care, în această clipă, susţine mărirea pensiilor cu 40%, conform legii, este considerat un sinucigaş politic. Cine să aibă curajul să facă o asemenea propunere când aproape jumătate de milion de concetăţeni ai noştri şi-au pierdut locurile de muncă şi încă pe atâţia s-au întors din străinătate?”, a scris Tăriceanu, joi pe Facebook.

 

El a pledat pentru o abordare „pro piaţă, care să nu facă din mărirea pensiilor cea mai mare catastrofă care ni se poate întâmpla, ci o reală oportunitate”.

 

 

„Se va face dreptate socială pentru mai mult de un milion de pensionari care trăiesc cu mai puţin de 800 lei pe lună. (…) Aceşti bani suplimentari pe care îi vor încasa se vor întoarce rapid în economie, pentru că ei îşi vor cumpăra cele necesare traiului. Banii lor vor întreţine focul producţiei de bunuri şi vor permite zecilor de mii români care astăzi stau în şomaj tehnic să se reîntoarcă la muncă.

Vor mai fi cel puţin alte 2,5 milioane de români care sunt acum cu pensii până în 1.500 lei şi care vor primi o sumă de bani care le va face viaţa mai bună. Şi ei vor cheltui aceşti bani pe bunuri de strictă necesitate şi vor întoarce banii în economie. A treia categorie este cea a celor care vor putea să economisească câteva zeci sau sute de lei în fiecare lună. (…) O parte din aceşti bani pot fi atraşi prin titluri de stat cu o dobândă atractivă pentru a finanţa adevărata relansare economică”, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu.

 

 

El a menţionat că, în prezent, mai mult de un milion de români beneficiază de ajutor de şomaj tehnic.

 

 

 

„A fost un ajutor social necesar în faţa unei crize care a îngheţat economiile. Dar aceşti oameni nu vor să stea acasă pe ajutor de şomaj. O dată pentru că banii sunt puţini şi, în al doilea rând, pentru că ei sunt oameni activi care nu vor să stea cu mâna întinsă la Guvern. Dar locurile lor de muncă depind de consumul mărfurilor sau serviciilor pe care ei le produc. Şi, în acest ciclu, o mărire consistentă a veniturilor pentru cât mai mulţi oameni poate fi cheia succesului. De ce să dăm ajutoare pentru stat acasă când putem să încurajăm consumul mărind pensiile aşa cum ne-am angajat?”, a completat Tăriceanu.

 

 

 

Potrivit liderului ALDE, „dacă guvernanţii nu ar pleca de la premisa greşită că mărirea pensiilor este doar o pomană pe care o fac pensionarilor, le-ar fi mai uşor să ia decizia corectă”.

 

 

 

„Abia mărirea cu 10% a pensiilor ar fi un cadou otrăvit! Pentru că această mărire nu acoperă nici măcar creşterea preţurilor din septembrie 2019 în septembrie 2020, ca să nu mai vorbim de inflaţia care ne aşteaptă după colţ”, a transmis Tăriceanu.

Citește și:

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare