sursa foto:  digi24.ro

Tăriceanu, după demisia lui Costache: ‘Nu m-a luat prin surprindere! Își face treaba într-un mare sictir’

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, după demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, că gestul acestuia nu l-a surprins și că demisia era previzibilă. Tăriceanu afirmă că Victor Costache și-a făcut treaba „într-un mare sictir”.

Călin Popescu Tăriceanu spune că demisia lui Victor Costache din funcţia de ministru al Sănătăţii era previzibilă şi că acesta s-ar fi folosit de afirmaţia privind testarea în masă a bucureştenilor pentru a demisiona. Liderul ALDE susţine că Victor Costache şi-a făcut treaba „într-un mare sictir”.

„A venit demisia ministrului Sănătăţii! Nu m-a luat prin surprindere! În toate lunile în care a fost ministru, dl. Costache mi-a dat impresia unuia care îşi face treaba într-un mare sictir, de parcă ne-ar fi făcut un mare serviciu. A comunicat puţin şi din vârful buzelor. A luat decizii îndoielnice şi târzii, a avut în minte interesele celor puţini şi nu ale celor mulţi. Am auzit lucruri bune despre doctorul Costache, dar ca ministru a fost unul lamentabil. Spuneam că demisia era predictibilă şi gafa cu testarea în masă a bucureştenilor a fost doar pretextul ca el să plece. Cauzele sunt mai profunde şi se leagă de lipsa de pregătire a sistemului medical pentru impactul pandemiei în condiţiile în care au recunoscut că ştiu cel puţin din luna ianuarie de dimesiunile crizei”, a scris Tăriceanu pe Facebook, imediat după demisia lui Costache.

Liderul ALDE critică și reacţiile liberalilor, care spun că demisia lui Costache este un gest de responsabilitate şi onoare.

„Serios? Atunci cei care au rămas în guvern sunt miniştri iresponsabili şi lipsiţi de onoare?”, mai scrie Tăriceanu, pe Facebook.

Victor Costache a demisionat joi dimineaţă din funcția de ministeru al Sănătăţii, urmând ca secretarul de stat Nelu Tătaru să îl înlocuiască, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

Video: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare