sursa foto:  ziare.com

Tatăl minorei reținute după ce a umilit și bătut o fată de 13 ani: ‘Mă duc eu în locul ei. E prea mult, o va afecta pe viitor’

Tatăl fetei de 14 ani, care a fost reținută după ce a umilit și bătut o altă adolescentă, a reacționat în presa locală.

Acesta a explicat că nu încearcă să-i ia apărarea, însă consideră că decizia polițistului care a reținut-o a fost una prea dură și susține că omul legii a vrut să o dea exemplu pe minoră.

Totodată, părintele precizează că, din cauza măsurilor privitoare la coronavirus, impuse de autorități, nici el și nici soția sa nu au mai putut să-i acorde fetei atenția cuvenită.

El consideră că reținerea o va afectat pe viitor pe minoră și că fetele deja s-au împăcat.

„Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic.A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…

A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinovată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”, a spus bărbatul, pentru gorjonline.ro.

Fetița care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliției, la noi acasă, împreună cu o verișoară a ei, s-a luat în brațe cu fata mea, s-au împăcat, și-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele.

Am fost cu ea aseară la audieri, timp de șase ore, până la 23,30 și azi de dimineață, de la 8 până la 15,30 când a fost reținută. Nu a avut, în decursul timpului, niciun fel de problemă, a fost acest anturaj, dar trebuie să îndreptăm copiii, nu să acuzăm și să-i bage la arest.

Știu că imaginile sunt foarte dure pentru oricine și trebuie învățat din acest necaz, să nu se mai întâmple așa ceva”, a adăugat tatăl minorei reținute.

Polițiștii au demarat o anchetă și au descoperit că una dintre minore nu era la prima faptă de acest gen, iar un alt episod violent, al cărei protagonistă a fost se consumase în vara acestui an, pe o stradă din Tg-Jiu, victimă fiind tot o minoră, scrie sursa citată.

La finalul audierilor, care au început duminică, în jurul orelor 17,00 și au durat pănă spre miezul nopții și care au continuat luni, de la primele ore ale dimineții și până la 15,30, minora de 14 ani a fost reținută pentru 24 de ore, la propunerea polițiștilor și cu încuviințarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Vezi și

Creștere explozivă a averii în doar două luni! Anonimul candidat al USR-PLUS care a devenit milionar, după ce a intrat în politică!

Situație neașteptată pentru Marian Vanghelie. DNA i-a pus sechestru pe un bun recent recuperat de la hoți

SURSE Orice pentru a duce la bun sfârșit marea reorganizare! Marcel Vela ‘scoate din joc’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare