sursa foto:  bzi.ro

Theodor Stolojan: ‘Sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine. Niciun partid politic în România nu va mai tăia salarii și pensii după experiența PDL’

Fostul prim-ministru Theodor Stolojan precizează că le-a transmis colegilor săi liberali să elimine mai multe ce nu își au rostul: ”Ele sunt consecința politicianismului abuziv din România și presiunii sindicale”.

„Eu le-am spus şi o să le mai spun la colegii mei: sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine. Astăzi. Spor de confidenţiale, când slujba ta, să zicem, de judecător,  de procuror, de militar, de poliţist sau ştiu eu cine mai primesc asemenea sporuri de confidenţialitate asta-ţi cere: să-ţi ţii gura? Şi aş înlocui sporul de confidenţialitate cu măsuri sancţionatorii severe dacă încalci această cerinţă a muncii tale. Nu mai vorbesc de, iată, spor de doctorat.
Hai să fim foarte clari aici: există cerinţe de muncă ale jobului, pentru profesori universitari, conferenţiari, rectori, cercetători la care slujba lor le cere să-şi dea doctoratul, să se perfecţioneze, să fie creativi. Restul, care vor să-şi facă doctorate, sigur că nu-i opreşte nimeni, dar nu mă apuc să dau spor de doctorat. Şi sunt multe asemenea sporuri care puteau fi oprite fără niciun fel de prea multă gândire. Ele sunt consecinţa politicianismului abuziv din România şi presiunii sindicale”, a declarat Theodor Stolojan.

Acesta a precizat că, pe de altă parte, există „sporuri care trebuie gândite”, cum ar fi sporul de condiţii vătămătoare. El a dat exemplul sporului de tunel de care beneficiază majoritatea salariaţilor din Metrorex, deşi doar unii dintre aceşti beneficiari lucrează în tunel.

Fostul prim ministru crede că nicio formaţiune aflată la guvernare nu va mai proceda la tăieri din salariile bugetarilor sau din pensii.
„Niciun partid politic în România nu va mai tăia salarii şi pensii după experienţa Partidului Democrat Liberal. Ar trebui să fii aşa, într-o situaţie cu totul catastrofală ca să faci aşa ceva. A învăţat lecţia, cred, fiecare partid şi nu va mai face nimeni aşa ceva”, a adăugat Theodor Stolojan, conform news.ro.

Citește și:

Vine ‘apocalipsa’ economică peste Europa? Căderea acestui tip de industrie arată primele semnale de sărăcie în rândul populației

Vești importante! Toți cei care vor să își cumpere vechime pentru pensie sunt vizați

SURSE Polițiștii inițiază petiții pentru repunerea lui Marcel Vela în funcția de ministru al Afacerilor Interne

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare