sursa foto:  business24.ro

Toți angajații sunt vizați! Cum se vor calcula salariile începând cu 2018 și cine va avea de pierdut

Transferul contribuțiilor la sănătate și pensii, precum și reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, ar trebui, cel puțin teoretic, să mărească salariile nete ale oamenilor cu 22%. Acest lucru va fi posibil întrucât nivelul contribuţiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%, potrivit Ministerului Finanţelor.

În prezent, companiile private sunt cele în responsabilitatea cărora cade plata contribuțiilor CAS și CASS ale angajaților. Acesta este și motivul pentru care numeroase firme apelează la astfel de programe de calcul a salariului, care le ajută să gestioneze eficient și rapid salariile angajaților. Odată implementată măsura propusă de guvern, un astfel de program va deveni cu atât mai util, deoarece există riscul ca unii angajați să fie dezavantajați.

Cine sunt angajații cărora le-ar putea scădea salariile?

Economiștii de la compania de consultanță fiscală Price Waterhouse Coopers susțin că angajații cărora le-ar putea scădea salariile sunt cei care au trecut în contract doar valoarea salariului brut. Pentru ca aceștia să nu fie afectați de măsură, companiile ar trebui să le crească salariile brute cu 22,75%. Însă legislația și Constituția nu permit ca angajatorii privați să fie obligați să crească salariile brute.

„Poate că cei mai mulți dintre angajatori vor înțelege să acopere acest cost suplimentar care va reveni angajaților, prin creșterea salariilor, însă nu este obligatoriu ca acest lucru să se întâmple în toate cazurile. Astfel, pot apărea situații în care angajații vor avea un salariu net mai mic decât în prezent cu circa 22%. Pe de altă parte, aceste efecte vor fi parțial contrabalansate de reducerea impozitului pe venit, de la 16% la 10%”, explică Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC România, potrivit Agerpres.

Vezi și Lovitură de teatru! Impresarul lui Pomohaci face o dezvăluire care ANULEAZĂ tot

Vor primi angajații în mână salariul brut?

Aceasta este o întrebare tot mai frecventă printre cei care sunt nedumeriți de modul în care se va realiza plata contribuțiilor. Răspunsul este nu. Angajații nu vor primi niciun ban pentru plata contribuțiilor, ci acestea vor fi virate în conturile statului tot de către angajator, doar că în numele fiecărui angajat în parte. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să îți faci griji că vei plăti contribuțiile asemănător facturilor, lună de lună.

„Aceste contribuţii vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului”, se arată în comunicatul Ministerului de Finanțe.

Ministrul Finanțelor: Firmele vor fi obligate prin lege să crească salariile

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat că Guvernul lucrează în prezent la o lege prin care companiile private să fie obligate să mărească salariile brute ale angajaților, pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

Vezi și Au început căutările! Firma din România unde salariul PORNEȘTE de la 800 de euro angajează

”În momentul în care contribuțiile sunt transferate la nivelul angajatului și se reduc automat contribuțiile la nivelul de 35%, față de ce se plătește astăzi, ponderea va fi de 2,9 ori mai mare pentru contribuțiile vechi. Angajatul le plătește la bugetul de stat. Automat, plătind o contribuție mai mare, prin acest transfer se realizează o creștere a salariului brut care va permite creșterea punctului de pensii, care va da posibilitatea ulterior a unei pensii mai mari. După ce se va rezolva această măsură legislativă, va fi introdusă și o măsură tranzitorie, care va obliga angajatorul, chiar și pe cel din mediul privat să mențină un nivel al salariului brut”, a spus Ionuț Mișa.

Cu toate acestea, sindicatele au reacționat imediat, susținând că o astfel de măsură este neconstituțională și imposibil de implementat. Mai mult, dacă ar exista un scenariu prin care firmele să fie obligate la creșterea salariilor, acestea s-ar putea vedea nevoite să renunțe la o parte din angajați.

„Cum o să poată să facă legiuitorul un astfel de gest în relația privată angajat, angajator? În opinia noastră, nu au cum să intervină, doar la CCR. Îi știu pe cei de la CCR, sunt profesioniști. Evident că salariile vor scădea”, a declarat un lider sindical.

Vezi și ATENȚIE! Ce salariu și pensie BABANE încasează cel mai bătrân sfătuitor al președintelui Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare