alexandru hutuleac

sursa foto:  obiectivdesuceava.ro

TOTUL despre Alexandru Huțuleac, individul care a lovit un polițist de la trupele speciale cu sabia în cap

Marți dimineața, în Rădăuți, au avut loc opt percheziții domiciliare, într-un dosar de trafic de droguri. Cum unul dintre suspecți, Alexandru Huțuleac, nu a vrut să deschidă ușa, mascații au spart-o.

Primul polițist de la trupele speciale intrat în încăpere, Sfichi Dan Ciprian, a fost lovit de Huțuleac (28 de ani) cu sabia în cap și la braț, fiind grav rănit.

Sfichi a ajuns la spital în comă indusă, iar medicii au luat decizia de a-l transfera la o clinică din Iași, cu un elicopter SMURD. Dan Ciprian Sfichi are 35 de ani și este tatăl a două fetițe, de 4 și 6 ani, scrie obiectivdesuceava.ro.

A fost arestat în 2016, dar judecătorii au considerat că nu reprezintă un pericol

Alexandru Huțuleac a fost arestat în 2016, pentru trafic de droguri, însă magistrații au fost de părere că el nu reprezintă un pericol pentru societate.

Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman şi Iosif Marian Grijincu au fost arestaţi preventiv in iulie 2016 pentru 30 de zile după ce au pus bazele unei reţele de traficanţi de droguri ce alimenta cu etnobotanice peste 300 de tineri din Suceava. Gruparea ar fi vândut etnobotanice în valoare de peste trei milioane de lei, bani ce au ajuns în conturi din străinătate, în insulele Marshall, Belize şi Ungaria. In urma audierilor făcute de procurorii DIICOT Suceava în cazul traficanților de droguri de la Rădăuți, cinci persoane au fost arestate preventiv, în timp ce alți șase inculpați au fost puși sub control judiciar. Este vorba despre capii rețelei Răzvan Percec, Alexandru Huțuleac și Andrei Iulian Lungoci, precum și de Romeo Mihăiță Roman și Iosif Marian Grijincu.

In iulie 2016, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracționale care timp de trei ani ar fi vândut droguri pe raza județului Suceava, obținând sume importante de bani. Pe parcursul cercetărilor au fost identificați 22 de membri, au fost făcute 10 constatări în flagrant și au fost depistate terenuri și case, autoturisme de lux și conturi bancare deschise în străinătate.

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au desfășurat miercuri, 13 iulie 2016, 19 percheziții domiciliare, 18 în județul Suceava, mai ales în zona Rădăuți și una pe raza județului Harghita, fiind puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că un grup infracțional organizat ar fi acționat pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava, pe linia traficului de substanțe interzise, cu precădere substanțe cu efect psihoactiv – etnobotanice. Pe parcursul cercetărilor, au fost reunite 13 dosare penale, fiind făcute cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii au identificat 22 de membri ai grupului infracțional organizat, aderenți sau sprijinitori ai acestuia.

Au fost făcute 10 constatări în flagrant, privind activități legate de traficul cu substanțe interzise, totalizând peste opt kilograme de astfel de substanțe. Au fost depistate bunuri imobile achiziționate sau construite de către liderii grupului infracțional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în străinătate, în care aceștia ar fi trimis sume importante de bani.

Grupul infracțional organizat ar fi fost inițiat și constituit, începând cu luna martie 2013, de doi bărbați și ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substanțe interzise.

Totodată, polițiștii și procurorii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanțe interzise, ce conținea aproape 127.000 de pliculețe, cu suma de 25 de lei pliculețul. Membrii grupului infracțional organizat ar fi fost sprijiniți, în activitatea lor infracțională, de către partenerele de viață, soții și concubine.

În timp, în gruparea infracțională au fost racolați tineri de încredere, așa-numite „săgeți”, care să vândă substanțe interzise, prețul per pliculeț crescând de la 25 la 40 de lei. În urma investigațiilor s-a stabilit că numărul clienților de încredere este de peste 300.

I-a fost incendiată mașina

În luna ianuarie a anului 2016, Poliția Rădăuți a fost anunțată că un autoturism de teren ce era parcat pe strada Berestiei, din localitate, a luat foc. Autoturismul respectiv, un Jeep Grand Cherokee, este proprietatea Emiliei B., de 27 de ani, din localitate, care locuiește fără forme legale într-o casă din Rădăuți, împreună cu concubinul ei, Alexandru Huțuleac, de 27 de ani, localnic, mașina fiind condusă efectiv de acesta din urmă, se arată la vremea respectivă.

Vezi și Surprinzător! Unde a lucrat protestatarul care l-a lovit pe bătrânul de 71 de ani și ce vârstă avea când s-a pensionat – doar 5 ani și jumătate în câmpul muncii

Marea fuziune s-a finalizat: Ce cunoscut lanț de magazine a absorbit Telekom

EXCLUSIV! Dragoș Anastasiu pune punctul pe I: ministerul care este și nu este în Guvern! Ar rezolva multe dintre problemele României!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare