sursa foto:  cotidianul.ro

Traian Băsescu a identificat un nou mascul alfa în PNL: ‘A spus Eu și președintele am hotărât’

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță că a apărut un nou mascul alfa în Partidului Național Liberal, care i-ar putea pune probleme lui Klaus Iohannis.

Traian Băsescu susține că Ludovic Orban nu va renunța ușor la fotoliul de premieri, pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

Mai mult, europarlamentarul PMP a remarcat că dacă până acum hotăra doar președintele Klaus Iohannis, acum Orban a ieșit public și a spus „Eu și președintele am hotărât”.

Vezi și Cutremur la vârful scenei politice! Ludovic Orban, ‘împins pe scări’! Klaus Iohannis ar fi bătut palma pentru un nou prim-ministru

Ludovic Orban nu mi s-a părut chiar „suntem gata” și cu mâna la chipiu pentru alegeri anticipate, spune fostul președinte Traian Băsescu despre premier și despre anunțul său făcut la sfârșitul săptămânii trecute, după o discuție cu președintele Klaus Iohannis, când a declarat că au convenit împreună să fie declanșate alegerile anticipate, scrie Digi24.ro.

„Dimpotrivă, (Ludovic Orban) a spus Eu și președintele am hotărât, de unde până acum hotăra numai președintele, dar Ludovic Orban spune mereu: dacă sunt condiții” – a arătat Traian Băsescu.Fostul șef al statului crede că alegerile anticipate n-ar fi o idee bună, pentru că, spune el, asta ar genera o criză politică nenecesară și neoportună. În plus, cuplarea legislativelor cu alegerile locale comportă riscul de a-i da un avantaj prețios PSD-ului.

„Până acum, n-am văzut niciun premier care să demisioneze de bunăvoie. Dimpotrivă, am văzut premieri care s-au baricadat. Ludovic Orban ar fi o excepție absolută, dar o excepție în condițiile în care nimic nu reclamă un asemenea gest. Deci, după părerea mea, guvernul Orban a avut un început bunișor de mandat, pe imagine stau relativ bine, nimeni nu poate contesta o valoare crescută a actualului guvern în raport cu toate cele trei ale PSD-ului puse la un loc și i-ar rămâne să ducă guvernarea până la alegeri în condiții decente, cred că atât i s-ar cere”, a arătat fostul șef al statului.

„De ce să mergem în anticipate mi-e greu să înțeleg”, a adăugat Traian Băsescu, intervievat telefonic la Digi24.

„Orban, în mod categoric, nu va merge ca un soldățel de plumb să-și depună demisia și să spună Și-acum hai să începem procedura! Este un politician crescut în partide, nu e un politician amator căruia să-i spui Faci asta! și el să execute, dacă nu-i corect să execute. Eu cred că Orban va pune problemele foarte corect la un moment dat și-n spațiul public, dacă va fi nevoie”, a punctat Traian Băsescu.

Vezi și

Cutremur la vârful scenei politice! Ludovic Orban, ‘împins pe scări’! Klaus Iohannis ar fi bătut palma pentru un nou prim-ministru

Polițiștii se reped la Marcel Vela: Procedează precum Carmen Dan! Operațiune demarată în week-end

EXCLUSIV Blat între PSD și PNL? Cabinetul Orban își asumă secretizarea făcută de Guvernul PSD! Șefii din Poliție își ascundeau salariul și în ‘era Dăncilă’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare