sursa foto:  digi24.ro

Tranzacție de proporții pe piața de bricolaj! Ce gigant european cumpără Praktiker

O mutare de proporții are loc pe piața de bricolaj și amenajări interioare. Unul dintre liderii pieței din Europa a făcut un anunț important. Acesta a dezvăluit că a semnat contractul de achiziție a tuturor acțiunilor Praktiker România SRL.

Gigantul european nu a vrut să facă publică suma tranzacției. Pachetul de acțiuni a fost achiziționat de la familia Susli. Cetățeanul român de origine turcă, Omer Susli, preluase magazinele Praktiker în anul 2014.

Noul proprietar al Praktiker este Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa. Kingfisfer este compania-mamă a Brico Depôt România.

„România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creştere, şi am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziţia strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara,”, a declarat Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România.

„Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane euro în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de oraşe din ţară. Mai mult, suntem mândri că România este o destinaţie interesantă de investiţii pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare,” a afirmat Omer Susli, proprietarul Praktiker, conform capital.ro.

Vezi și Lovitură de la UE pentru șoferii români! Ce riscă dacă nu respectă noua directivă

Scandalul pensiilor speciale scoate la iveală lucruri șocante! Ce angajat al MAI s-a pensionat la 42 de ani și are o pensie de 130 de milioane

La ce minister este secretar de stat pensionarul de 43 de ani care încasează lunar circa 5.000 de euro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare