Trei aspecte de care să ţii cont atunci când alegi un portofel bărbătesc

Portofelul bărbătesc reprezintă un accesoriu care nu poate lipsi din nicio ţinută. Destinat păstrării lucrurilor personale, de la bani şi carduri, până la actele de identitate şi abonamente de orice tip, un portofel bărbătesc trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor fiecăruia, încadrându-se perfect întregii ţinute. Varietatea de modele existente pe piaţa de specialitate îţi va permite să alegi portofelul care se va potrivi cel mai bine abordărilor tale stilistice, fiind în acelaşi timp practic şi util.

Cum se poartă un portofel bărbătesc?

Alegerea portofelului bărbătesc se va face în funcţie de specificul ţinutelor tale. Există portofele bărbaţi din piele, din fibre textile şi impermeabile, portofele slim sau modele elaborate şi complexe. Este foarte important ca portofelul ales să fie purtat după anumite reguli. În primul rând, portofelul bărbătesc nu se poartă în buzunarul de la spate al pantalonilor, deformarea specifică instalată odată cu purtarea îndelungată fiind total inestetică. Portofelul se va purta în buzunarul interior al unei jachete sau al unui sacou, în borsetă sau în servietă. 

Cum alegi portofelul în funcţie de ţinută?

Pentru ca acest accesoriu să fie integrat look-ului tău, este foarte important ca design-ul şi textura acestuia să se potrivească celorlalte accesorii şi pieselor vestimentare. Astfel, dacă decizi să porţi o ţinută clasică, formală sau elegantă, este recomandat să alegi un portofel slim din piele, bine compartimentat şi cu un design plin de stil, acesta urmând a fi purtat în buzunarul interior al sacoului. Dacă eşti adeptul ţinutelor sport şi casual, atunci portofelul bărbătesc ales poate fi din categoria modelelor mari şi generoase, prevăzute cu multe compartimente. Potrivit întregii ţinute, acesta va fi purtat în buzunarele interioare, în borsetă sau într-un rucsac. 

Ce  va conţine portofelul tău

Atunci când îţi procuri un portofel, este foarte important ce intenţionezi să depozitezi în el. Dacă doreşti să ai un portofel mic şi discret, destinat păstrării banilor şi cardurilor, atunci poţi opta pentru un model slim din piele, elegant, simplu şi discret. Dacă însă preferi să ţii în portofel, pe lângă bani şi carduri, abonamente, acte, bonuri, fotografii şi amintiri, atunci alege un model de portofel mare, bine compartimentat. Indiferent de ceea ce păstrezi în portofel, acesta va fi purtat cu discreţie, nu la vedere şi nu în buzunarele exterioare.

Creează ţinute echilibrate

Portofelul bărbătesc este un accesoriu care te ajută să creezi echilibru în ţinutele tale, prin purtarea alături de alte piese care fac parte din aceeaşi categorie cromatică sau sunt fabricate din texturi asemănătoare. Astfel, pentru o ţinută elegantă, vei alege un portofel din piele pe care îl vei asorta cu o curea de pantaloni din piele, cu nuanţa pantofilor şi, eventual, a mănuşilor. Pentru o ţinută casual, poţi alege să porţi un portofel bărbătesc mare, care va crea un cadru general echilibrat, alături de o curea originală de pantaloni, dar şi de bijuterii precum cele din piele sau din fibre textile. O ţinută sport va impune alegerea unui portofel generos, creat din fibre rezistente şi practice, acest tip de accesoriu potrivindu-se foarte bine cu un trening comod, cu o vesta sport şi cu o pereche de încălţăminte sportivă  Puma. Indiferent de modelul ales, este foarte important ca portofelul bărbătesc să fie bine întreţinut, să nu devină un loc de depozitare al lucrurilor inutile şi să fie potrivit look-ului pe care îl adopţi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare