Turnul Eiffel din Paris, închis! Sindicaliștii amenință cu grevă inclusiv în perioada Jocurilor Olimpice

Pe data de 19 februarie, Turnul Eiffel este închis, după ce personalul a intrat în grevă. Mii de turiști din întreaga lume au venit special la Paris pentru a putea vizita monumentul. În aceste condiții, nu au altă variantă decât să-și spună revolta pe rețelele de socializare sau să se ducă la Muzeul Luvru.

Sindicatele au anunțat că a început o grevă spontană în centrul Parisului. Celebrul turn portă o plăcuță pe care scrie că greva nu le va lăsa turiștilor posibilitatea să se bucure de cel mai emblematic simbol al orașului dragostei. Vestea îi afectează în special pe cei care au economisit pentru a-și duce partenera acolo, să o ceară în căsătorie fix luni, dar amorul nu le ține de cald angajaților și nici de foame.

Turnul Eiffel ar putea fi închis și în perioada Jocurilor Olimpice

Sindicatele companiei care operează Turnul Eiffel, CGT și Force Ouvriere susțin că autoritățile din Paris, care dețin 99% din turn, au subestimat costurile și a supraestimat veniturile pe care le pot obține. Astfel, angajații amenință nu doar cu greva de pe data de 19 februarie, ci și cu greve în timpul Jocurilor Olimpice, desfășurate în Paris, între 26 iulie și 11 august.

Operatorul turnului, SETE, a declarat pe site-ul său că „vizitele monumentului vor fi întrerupte luni”. De asemenea, i-a sfătuit pe cei care au bilete să verifice site-ul înainte să vină să viziteze Turnul Eiffel și chiar să-și amâne călătoria. Cei care au bilete electronice pot primi mai multe informații pe mail.

CITEȘTE ȘI: Stare de alertă la Paris, Turnul Eiffel a fost încercuit de poliţie

A doua grevă, în doar două luni

Sindicatele critică aspru operatorul SETE pentru modelul său de afaceri, despre care spun că se bazează pe o estimare umflată a numărului viitorului de vizitatori, subestimând în același timp costurile. Este deja a doua grevă pe care angajații o fac, în speranța unei schimbări.

Într-o declarație comună, sindicatele CGT și FO au cerut orașului Paris „să fie rezonabil cu cerințele lor financiare pentru a asigura supraviețuirea monumentului și a companiei care îl operează”.

Turnul Eiffel atrage, în fiecare an, aproape 7 milioane de vizitatori. În perioada pandemiei, cifrele au scăzut simțitor, ca urmare a restricțiilor, dar situația s-a redresat în 2022, când au venit 5,9 milioane de turiști. Sunt așteptați și mai mulți oameni în Paris, datorită Jocurilor Olimpice.

CITEȘTE ȘI: Colosul care se ocupă de Turnul Eiffel dă lovitura în România: Ce fabrică va deschide – Investiție de milioane de euro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare