lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Uimitor! Deși salariul este uriaș nimeni nu vrea să se angajeze! Ce companie caută oameni

Una din cele mai grave probleme pe piaţa de curierat, pe lângă infrastructură, este lipsa forţei de muncă. Şoferii aleg să plece în străinătate pe salarii mai atractive, astfel că piaţa se confruntă cu un deficit de personal.

Felix Pătrăşcanu, fondator şi managing partner FAN Courier, cel mai mare jucător din piaţa estimată la 500 milioane euro, a declarat pentru Capital că face continuu angajări şi numai în Bucureşti are nevoie să angajeze cel puţin 100 de persoane.

„Să găsim oameni este cea mai mare provocare. La noi, un şofer poate atinge venituri de 4.000-5.000 lei net pe lună, cu bonusuri, trecând nişte trepte. E o meserie destul de dură, se circulă foarte mult noaptea, cu infrastructura pe care o avem în România. Noi chiar am făcut un studiu şi am încercat să vedem ce-i motivează pe aceşti oameni şi ce îşi doresc. Salariul şi venitul au ieşit pe locul trei! Ei îşi doresc în primul rând un loc de muncă prietenos, cu şefi ‘smart’, iar programul să fie fix, să nu stea peste program”, a declarat pentru Capital Felix Pătrăşcanu.

El spune că FAN Courier are un deficit de 100 de oameni doar în Bucureşti, şi nu numai pe partea de curierat.

Afacerea numără circa 6.000 de angajaţi, din care jumătate în Bucureşti. Până la finalul anului, compania va ajunge la peste 6.200 de angajaţi în întreaga reţea.

„La nivel naţional, vom continua să angajăm, suntem într-o continuă recrutare. Recrutăm zi de zi”, a subliniat omul de afaceri.

În plus, acesta se teme că şoferii vor continua să se angajeze în afara ţării pe salarii mai bune.

„De exemplu, un şofer român care pleacă în Marea Britanie este angajat imediat, nu trec două zile. Ce se va întâmpla după Brexit, încă nu ştim. De asemenea, Germania a anunţat că are un deficit de forţă de muncă de un milion de persoane”,  precizat el.

Felix Pătrăşcanu a vorbit totodată şi problemele care apar la livrarea pachetelor de Black Friday sau de sărbători.

„Ne-am descurcat destul de bine de Black Friday, chiar dacă nu am avut în toată ţara toate posturile ocupate, dar greul, observ eu, că de-abia acum vine. Pentru că vine Moş Nicolae, vine Crăciunul, oamenii cumpără, avem o mulţime de comenzi, este record. Sunt multe expediţii de făcut. Sper să ne ajute şi vremea”, a subliniat el, citat de Capital.

Compania estimează că piaţa de curierat a atins pragul de 500 milioane euro.

„Apreciem că piaţa de curierat îşi menţine tendinţele de creştere iar e-commerce-ul rămâne, şi pe mai departe, principalul motor al industriei noastre”, a mai afirmat el.

De asemenea, pentru anul viitor societatea pregăteşte investiţii de 10-15 milioane de euro, în funcţie de oportunităţile care apar în piaţă, din care 5-6 milioane euro în flota auto, iar restul în tehnologie, soft şi în angajaţi.

”2018 este anul cu cele mai mari investiţii din istoria companiei: peste 27,5 de milioane de euro, cu peste 50% peste ceea ce anticipam la finalul anului trecut. Am finalizat cea mai mare investiţie într-un depozit – cel de-al doilea de la Ștefăneşti şi una dintre cele mai mari în tehnologie, banda de sortare din noul HUB”, a declarat Adrian Mihai, unul dintre cei trei fondatori ai companiei.

În cei 20 de ani de la înfiinţare, fondatorii FAN Courier au aprobat investiţii de peste 135 milioane de euro.

Citește și:

Rareș Bogdan anunță dezastrul pentru Mălin Bot! Lovitură de grație pentru jurnalistul #Rezist

SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare