sursa foto:  economica.net

Ultimă oră! Ministrul Agriculturii: Virăm banii în conturile fermierilor!

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, informează că a început virarea banilor pentru motorină în conturile fermierilor.

Au început plățile pentru fermierii din sectorul cerealelor și semințelor oleaginoase, pentru compensarea pierderilor economice cauzate de creşterea importurilor din Ucraina, a precizat ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Florin Barbu, peste 274 milioane lei, bani europeni și din bugetul național, vor ajunge în conturile fermierilor.

Mesajul lui Florin Barbu:

„PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ ❗️

BANII PENTRU MOTORINĂ, ÎN CONTURILE FERMIERILOR

Au început plățile pentru fermierii din sectorul cerealelor și semințelor oleaginoase, pentru compensarea pierderilor economice cauzate de creşterea importurilor din Ucraina.

Virăm în conturile fermierilor peste 274 milioane lei, bani europeni și din bugetul național și este pentru prima dată când se acordă un astfel de sprijin tuturor fermierilor care au depus o cerere unică de plată în anul 2022 pentru cel puțin un hectar cultivat, de porumb, orz, floarea soarelui și rapiță.

Practic, fermierii din sectorul vegetal primesc un sprijin financiar de 2 lei/ litru, pentru 50% din consumul de motorină utilizată pe parcursul anului 2022.

Având în vedere și schema de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorină, o parte importantă dintre fermierii noștri din sectorul vegetal vor beneficia de un sprijin total din partea Guvernului de 3,63 lei/litrul de motorină folosit în lucrările agricole efectuate în anul 2022, ceea ce înseamnă cam jumătate din prețul carburantului.

Este o promisiune îndeplinită și un angajament că suntem alături de fermierii noștri, de acești români gospodari care investesc și muncesc pământul țării, ne asigură hrana și dezvoltă agricultura românească!”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare