Un greu din medicină: Cine și-ar putea dori să fie îngrijit de un medic care e înfricoșat și terorizat?

Vicepreședintele Colegiul Medicilor București, Bogdan Ovidiu Popescu, a vorbit în exclusivitate, la Antena 3, despre situația demisiilor în masă a medicilor din România.

 

”Barba pare să aibă un portaj mai mare de virus, e foarte greu să te speli pe față de foarte multe ori pe zi. Noi trebuie să ne spălm pe mâini și pe față foarte des. Spitalul Colentina are deja pacienți, a avut nevoie de o perioadă semnificativă de circa zece zile pentru a se reorganiza complet. A trebuit create circuite speciale pentru a despărți așa numita zonă verde de zona roșie.

Lucrurile s-au desfășurat conform planurile și în momentul de față toate secțiile din Colentina au început să preia pacienți de la Matei Balș. Avem această relație de proximitate cu Matei Balș.

E un plan care s-a desfășurat pas cu pas, în care a trebuit să găsim soluții pentr foarte multe detalii începând cu arhitectura și ajungând la organizare, la resursele umane.

Meseria de medic este bazată pe empatie. Pun o întrebare cine și-ar putea dori să fie îngrijit de un medic care dintr-un motiv sau altul, uman de altfel, e înfricoșat și terorizat? Credeți că un astfel de medic ar lua cele mai bune decizii terapeutice. Și într-o armată s-ar întâmpla același lucru. Sunt momente speciale, e foarte greu să judeci pe cineva. Dacă vrea să plece, mai bine să plece decât să fie forțat să lucreze.”, a spus Bogdan Ovidiu Popescu, medic neurolog la Spitalul Colentina.

Vezi și

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Vești pentru pensionari! Violeta Alexandru a făcut un anunț important

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare