Un lider PSD atrage atenția cu privire la închiderea grupurilor energetice Turceni și Rovinari: ‘Nu știu ce putem pune în loc’

Deputatul social-democrat Radu Popa a vorbit despre banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și ce ar putea face România să nu rămână fără sursele de energie.

 

Vorbind la emisiunile DCNews și DCBsuiness despre obligațiile din PNRR în privința decarbonării pe care România și le-a asumat, deputatul PSD Radu Popa a spus că țara noastră și-a asumat închiderea a două capacități de la CEO Oltenia.

Deputatul a amintit că: ”În urmă cu două luni am vorbit despre acest lucru chiar în studioul dvs. În urmă cu două trei luni trebuia să prezentăm un plan ca să evităm pe cât putem închiderea acestor capacități”.

Politicianul a subliniat faptul că aceste capacități nu pot fi închise fără să se pună ceva în loc: ”Trebuie să acordăm legislația noastră astfel încât să luăm banii din PNRR dar să nu închidem fără să punem ceva în loc”.

Popa a continuat spunând că: ”Acum două-trei luni trebuia să gândim un plan, acum nu mai știu ce putem face! Știu că este o problemă cu cei 600 MW de la CEO Oltenia care trebuie închiși pentru că depășesc țintele de decarbonare, dar nu știu ce putem pune în loc”, conform dcbusiness.ro.

Pensii speciale

Vorbind tot despre măsuri asumate în PNNR de către țara noastră respectiv pensiile speciale, Radu Popa a afirmat că singurii miniștrii care au transmis puncte de vedere și propuneri grupului de lucru care se ocupă de reforma pensiilor sunt ministrul Apărării și ministrul Transporturilor.

Deputatul a mai spus că se așteaptă ca și partenerii din PNL că facă acest lucru.

Amintim că problemele reclamate de Bruxelles în privința pensiilor speciale ar putea costa România banii din PNRR.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare