sursa foto:  sensar.org

Un medic ATI de la Spitalul Colentina a răbufnit la adresa lui Vlad Voiculescu: Nimeni nu poate ascunde morții! Ne-a făcut un foarte mare rău

După ce Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a afirmat că la Spitalul Colentina sute de decese ale pacienților cu Covid-19 au fost ascunse, Laura Zarafin, medic ATI, îi dă replica.

Zarafin susține că nimeni nu poate ascunde decesele cauzate de Covid-19 și că fostul ministru le-a făcut un mare rău tuturor celor care luptă împotriva coronavirusului.

Despre numărarea decedaților , mai ales că încă persoane cu forme critice de Covid 19 stau încă în UPU-uri așteptând un loc la ATI !!
Când moare un om , medicul de gardă ATI( pt că de obicei in ATI se întâmplă asta pt că este secția cu cazuri critice ) completează o mulțime de acte , întocmește epicriza de deces care conține toate informațiile despre evoluția pacientului , terapia aplicată , parametri ventilatori și rezultate ale analizelor . Pune apoi diagnosticele de deces , specificând cauza imediată a decesului precum și cauze antecedente și alte stări morbide importante .
Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem și se trec datele ( nu numai decesul ci și nr foii de observație , CNP -ul pacientului și cod de caz de la DSP ) . Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat , ba încă asta se întâmplă imediat .
În plus toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă, la primărie , unde se eliberează certificatul de deces
Una peste alta , eu nu am înțeles ce a vrut să spună dl fost ministru , nu a fost foarte clar în exprimare , dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor .
Nu de alta , dar nimeni nu poate ascunde morții , iar despre metoda de raportarea putea să discute altfel .
PS Pacienții care decedează cu afectare pulmonară foarte mare , de peste 75% , chiar dacă PCR -ul este negativ ( se negativează de obicei după 14 zile ) , au drept cauză de deces tot disfuncția respiratorie ( hipoxică , hipercapnică ) care apare prin furruna citokinică ( hiperreacție a sistemului imun la prezența virusului )”, spune doctorul Laura Zarafin.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare