Taximetriști

sursa foto:  Facebook

Un nou protest al taximetriștilor în Capitală. Care sunt revendicările lor

Luni, 26 februarie 2024, în Piața Constituției din București va avea loc un nou protest al taximetriștilor, membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT). Aceștia solicită modificarea, în regim de urgență, a legii transportului alternativ. 

Un nou protest al taximetriștilor va avea loc în București. În dimineața zilei de luni, între orele 07:00 și 09:00, membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT), vor protesta în Piața Constituției din Capitală. Sunt așteptate peste 600 de taxiuri, atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

(NU RATA: Șoferii trebuie să știe acest lucru! Noua tehnologie folosită de hoți te lasă fără mașină în câteva secunde)

Taximetriștii ies din nou în stradă

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian a emis un comunicat în care a anunțat că prin această acţiune se dorește  atragerea atenţiei Guvernului României, cu privire la multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriștilor sunt:

  • limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului, aglomerării traficului şi poluarea din marile oraşe, cât şi asigurarea unei predictibilităţi economice pe acest segment de piaţă;
  • eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani;
  • interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului;
  • eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare;
  • respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Protestul va continua și în zilele de 27 şi 28 februarie, tot în Piața Constituției, unde vor putea participa maximum 1.800 de autovehicule inscripţionate TAXI.

Taximetriștii solicită o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu

Prin intermediul unui comunicat, reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT), au anunțat că aceste proteste nu au ca scop punerea unei presiuni asupra factorilor decizionali. În plus, aceștia solicită o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu.

„Precizăm de la început că acest protest nu este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea şi argumentele că propunerile noastre de modificare a legislaţiei, în speţă OG49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acesteia. Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurenţial corect pentru toţi jucătorii de pe aceeaşi piaţă. Este evident faptul că OG49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect. Având în vedere aceste aspecte solicităm Primului Ministru, Domnul Marcel Ciolacu, o întâlnire de urgenţă, aşa cum public şi-a exprimat disponibilitatea”, au anunțat reprezentanţii ANPOTRT.

(VEZI ȘI: Sunt anunțate noi modificări ale Codului Rutier! Anumiți șoferi vor fi nevoiți să își reînnoiască permisul la doi ani)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare