sursa foto:  newsar.ro

Un renumit jurnalist face dezvăluirile momentului: Primul județ unde USR PLUS a ‘făcut alianță’ cu PSD

Jurnalistul Laurențiu Ciocăzanu atrage atenția cu privire la o situație unică în țară, în privința alegerilor locale. Și anume, Organizația Gorj  USR PLUS s-a abătut de la direcția centrală a partidului și a făcut o ‘înțelegere’ cu PSD, cu scopul de a scădea procentele celor la PNL.

”Acesta este un mesaj onest pentru Dan Barna și Dacian Cioloș. La Motru, al doilea oraș al Gorjului ”roșu”, clanul Morega a pus mâna pe bugetul local și grație blatului USR-PSD. Florea Preda (stânga) a candidat împotriva liberalului Gigel Jianu, primarul încă în funcție; acesta venise în 2016 la Primărie, după 12 ani de dezastru produs de fostul primar PSD, Dorin Hanu.
Dar în 2016, degeaba a câștigat PNL Primăria, căci PSD a câștigat Consiliul local și a blocat orice încercare de dezvoltare a orașului minier. Dovadă că Motru arată azi ca o ruină. Cosmin Morega, nepotul celebrului baron, a ajuns primar din două motive:
1 – USR a rupt din voturile liberalului Jianu, prin candidatul propriu Florea Preda (pensionar MAI, fost șef al Poliției, cu soția angajată la Primărie de fostul primar PSD-ist care a făcut praf orașul 12 ani, până în 2016);
2 – în toată campania electorală, candidatul USR nu a scos o vorbă despre planul clanului Morega și despre dorința acestuia de a ajunge să aibă acces la cele aproximativ 16 milioane de euro – bugetul anual al Motrului.

De altfel, situația de la Motru e valabilă în mai tot județul Gorj. Aici, USRPLUS nu prea are mare legătură cu direcția impusă la centru, una total anti-PSD, cu oameni noi în politică, dar nicidecum foști șefi ai Poliției care nu au mișcat un deget împotriva mafiei PSD locale ani de zile.

USRPLUS a demonstrat la alegerile de duminică, 27 septembrie, că poate deveni o forță în România, dar nu poate face asta atâta vreme cât în teritoriu există oameni care ajută PSD să facă praf localități, spre conservarea puterii baronilor roșii care au jefuit România 30 de ani.
Spre deosebire de PNL, care vine din trecut și poartă cu sine probleme specifice întregii clase politice de la Revoluție încoace, USRPLUS nu-și poate permite ”accidente” sau excepții de la regula moralei în politică. La PNL te poți aștepta la compromisuri, la ”pragmatisme”, chiar la derapaje, dar nu și la USRPLUS.
Nicușor Dan, Dan Barna și Dacian Cioloș, lideri remarcabili enumerați în ordinea implicării lor în bătălia politică, au făcut din USRPLUS o tribună a onestității, dar mai ales a anti-PSD-ismului. Or, așa ceva nu cadrează cu ce se întâmplă la Motru.
Sper ca acest mesaj să fie privit ca un ajutor de către conducerea centrală a USRPLUS, nu ca o critică gratuită, pentru că altfel aura de partid ”antisistem” se poate dilua foarte ușor dacă baroni precum Morega ajung să joace iar la ruleta rusească banii și destinele oamenilor din zone defavorizate cum este Gorjul, a scris Laurențiu Ciocăzanu pe Facebook.

Acesta este un mesaj onest pentru Dan Barna și Dacian Cioloș. La Motru, al doilea oraș al Gorjului ”roșu”, clanul Morega…

Publicată de Laurenţiu Ciocăzanu pe Luni, 28 septembrie 2020

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare