Unde poți face plajă în România fără să fii deranjat

Nu îți place aglomerația? Vrei să te bucuri de liniștea de la malul mării  fără a fi deranjat de alți turiști? România îți oferă 5 plaje sălbatice de vis. Trebuie să le încerci!

.

.

1.  Plaja Corbu

plaja-corbu

Dacă te gândești la o plajă din județul Constanța, cel mai probabil primul lucru care îți vine în minte sunt plajele aglomerate invadate de miile de turiști. Dacă te-ai săturat de cluburile și aglomerația din Mamaia și vrei altceva, plaja Corbu este soluția cea mai la îndemână. Durează doar 10 minute pentru a intra într-o altă lume! Suie-te în mașină și îndreaptă-te spre Năvodari. De acolo vei observa un inducator care îți va arăta drumul spre satul Corbu. Ajuns în sat, undeva la mijlocul micii localități, urmează indicatorul spre Plaja Corbu.

2. Plaja Vadu 

138944-vadu

Tot de la Năvodari însă, la doar 15 km, trecând prin Corbu, vei descoperi un loc cu totul deosebit: plaja Vadu. Parte a Rezervației Delta Dunării, plaja Vadu îți oferă posibilitatea de a te relaxa departe de agitația din stațiunile consacrate din Constanța. La doar 20 de minute de Mamaia, tot ce trebuie să faci este să mergi până în Năvodari iar apoi urmărești indicatoarele spre Corbu, la ieșirea din acest sat făcând dreapta către Vadu.

3. Plaja Gura Portiței

Plaja din Gura Portiței este situată într-un sat de pescari, sat ce face parte tot din Rezervația Delta Dunării. Deși nu este foarte mare, având o întindere de doar 4 km, plaja de la Gura Portiței ne va cuceri grație nisipului foarte fin și a apei limpezi. Garantat, te vei îndrăgosti de acest loc și vei reveni oridecâteori vei avea ocazia!

gura portitei 2

Dacă pleci din București, fie cu mașina personală, fie cu trenul sau cu autocarul, ajungi foarte ușor la Gura Portiței. Urmează indicatoarele spre Tulcea, satul Jurilovca. De acolo un vapor de mici dimensiuni te va conduce către cea mai frumoasă plajă sălbatică din Delta Dunării. Deasemenea, aici poți găsi mult mai multe oferte de cazare decât în primele două locații de care am vorbit mai sus, în funcție de bugetul de care dispui. Profită și vizitează și împrejurimile. Vei vedea că a meritat!

gura-portitei

4. Plaja Gostinu

Tot din București, dacă nu vrei să mergi foarte mult sau pur și simplu nu vrei să mergi la mare, plaja Gostinu este locul ideal. Situată la doar 30 km de capitala României, în județul Giurgiu, este una dintre cele mai intime locații. Fiind mărginită de pădure, poți profita atât de razele soarelui sau poți sta la umbra copacilor.

gostinu 2

Este extrem de simplu de ajuns! Urmează indicatoarele spre Giurgiu, apoi spre comuna Oinacu, apoi spre satul Gostinu. Ai ajuns!

5. Plaja sălbatică din Sulina

Am lăsat la final această plajă tocmai datorită frumuseții sălbatice pe care o are! Apa curată și nisipul fin de pe plajă te vor face ca și în viitor să-ți bifezi în planul de vacanță și petrecerea, măcar a  câtorva zile, și aici!

plaja sulina

Urmează indicatoarele spre Tulcea iar de acolo ia vaporul de mici dimensiuni până la destinație!

Relaxare plăcută! 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare