sursa foto:  realitatea.net

USR a sesizat Avocatul Poporului: ‘Oamenii nu vor noi categorii speciale de pensii sau venit’

Senatorul USR Florina Presadă a anunţat, marţi, că a transmis Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza din nou Curtea Constituţională în chestiunea pensiilor speciale pentru primari.

„Am invocat în sesizare deciziile pe care CCR le-a dat anterior privind pensiile speciale pentru primari. Există jurisprudenţă constituţională. CCR a decis clar că ele sunt neconstituţionale din mai multe motive. Eu am scris lucrul acesta şi în cererea pe care am făcut-o către Avocatul Poporului astă-vară, tot aşa, să atace Codul administrativ, iar acolo inclusesem şi pensiile speciale. După care am intervenit ca Amicus Curiae şi iar am revenit cu pensiile speciale, printre multe alte probleme pe care le-am semnalat pe fond în Codul administrativ. Am cerut Avocatului Poporului în nenumărate rânduri să sesizeze CCR pe pensiile speciale pentru primari, dar nu a făcut-o”, a precizat Presadă, pentru AGERPRES.

Ea a menţionat că a transmis solicitarea împreună cu deputatul Cristian Seidler.

„Avocatul Poporului a devenit agent electoral pentru partidele care l-au susţinut. De aceea nu a atacat la CCR pensiile speciale pentru primari în cazul sesizării pe Codul administrativ. Împreună cu Cristian Seidler, am transmis în numele USR, o nouă solicitare Avocatului Poporului de a sesiza din nou CCR în chestiunea pensiilor speciale pentru primari. În trecut, CCR le-a declarat discriminatorii fără niciun echivoc. Oamenii nu vor noi categorii speciale de pensii sau venit, vor tratament egal şi dreptate”, a informat Presadă, şi într-o postare pe Facebook, informează Agerpres.ro

Vezi și:

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare