sursa foto:  Facebook

Veste bună pentru autorități! Ce drepturi vor avea în cazul în care au de-a face cu persoane cu un comportament problematic

Deși autoritățile reprezintă legea și ar trebui ca populația să le asculte ordinele și să respecte cuvântul acestora, de foarte multe ori oamenii legii devin victimele cetățenilor. În ultima perioadă, s-au petrecut foarte multe evenimente în care polițiștii au reprezentat bătaia de joc a fel și fel de persoane, iar aceștia au rezultat chiar bătuți sau agresați. Din păcate, datorită legii actuale aceștia nu pot riposta.

Potrivit Digi24, ministerul de Interne vrea să evite aceste cazuri și să le dea mai multă putere polițiștilor. Ultimul caz de agresiune s-a înregistrat noaptea trecută când un şofer a lovit un poliţist.

Poliţistul era cu agresorul pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, când acesta s-a smuls şi l-a lovit cu capul în gură. Şoferul recalcitrant provocase un accident şi a avut de la început o atitutine violentă cu agenţii veniţi la faţa locului. La spital, agrsorul a continuat să-i înjure pe oamenii legii.

Cazul agentului din Dolj nu e singular. În fiecare lună, cel puţin un poliţist este agresat. Ministerul de Interne încearcă să schimbe situația și să dea mai multă putere agenţilor în stradă.

– Documentele dumnevoastă, vă rog.

– Nu vreau.

– Dacă nu vă legitimaţi, vă conducem la secţie.

– Amândoi sugeţi…

– Vorbeşte frumos!

Vezi și Un cunoscut post TV a fost amendat! Despre ce sumă este vorba și ce legătură are Pomohaci

Un medic i-a înjurat luna trecută pe poliţiştii de la Brigada Rutieră care i-au cerut să se legitimeze însă potrivit legii de acum doar ameninţarea şi lovirea unui agent sunt infractiuni. În viitor, cei care înjură un om al legii sau fac scene obscene s-ar putea alege cu dosar penal. În plus, ofițerii ar putea interveni în forță.

Nu este normal să folosești o armă letală decât în legitimă apărare! Sunt cazuri în care ai de a face cu un cetăţean care are un cuţit un topor o sabie o furcă. Fără să îi pui în pericol viaţă, îl imobilizezi, de la o distanţă rezonbilă însemnând 4 metri. Armele acestea se regăsesc la pistol cu electroşoc”, spune Valeriu Mihai, subsecretar de stat MAI.

Aparatul se foloseşte deja în Statele Unite şi in aproape toate statele din Europa. În România însă, ele nu au fost cumpărate.

Poliţiştii le-au pus gând rău şi cetăţenilor violenţi care până acum erau greu de prins: poliţiştii nu puteau intra pe proprietate privată, decât cu acordul proprietarului.

Când o persoană este în pericol sau în acel spaţiu se află autorul unei infracţiuni flagrante sau autorul unui act terorist poliţistul nu are dreptul să efectueze percheziţie domiciliară în acest caz”, spune Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI.

Poliţiştii vor şi pedeapsa cu închisoare de pana la 3 ani pentru cetătenii care îi împiedică să îşi facă meseria. De exemplu, cei care intervin atunci când ei încearcă să încătuşeze o persoană.

Vezi și O nouă „bătălie” Goțiu – Palada! Cine câștigă detașat de data aceasta

EXCLUSIV! Scandal imens într-o renumită companie din România! Angajații se revoltă, oficialii iau atitudine

Am aflat SECRETUL! Chiar în apropiere de București, ei au găsit elixirul tinereții!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare