lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Veste mare! Românii vor primi mai mulți bani lunar

Printr-o Ordonanță de urgență deja oficializată, Guvernul a decis să extindă pragul de venituri până la care se acordă ajutorul pentru încălzire, de la 750 la 800 lei.

Documentul prevede majorarea, până la 1,6 ori, a indicatorului social de referință (ISR), adică până la 800 lei, a nivelului maxim al veniturilor sub care trebuie să se afle persoanele fizice pentru a putea solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Această valoare a fost majorată de la 1,5 ISR, adică 750 lei, în cazul ajutorului acordat pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și de la 1,572 ISR, 786 lei/persoană, în cazul familiilor ce solicită ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat.

Majorarea pragului, în cazul încălzirii locuinței cu energie termică din sistemul centralizat, nu se va face și pentru persoanele singure, deoarece pragul maxim al veniturilor este acum de 1.082 de lei, precizează Avocatnet. S-a stabilit, de asemenea, ca „drepturile solicitate pe parcursul sezonului rece să fie aprobate ținând cont de noua limită de venituri”, după cum apărea în nota de fundamentare a proiectului ce a devenit acum OUG 208/2020. Asta înseamnă că noul nivel al veniturilor maxime se aplică din decembrie.

Pe de altă parte, se permite ca cererile pentru ajutor pot fi depuse și după 15 octombrie, dată limită până acum. În aceste cazuri însă, ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase din momentul depunerii cererii.

Citește și:

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decorarea asistentei lui Marcel Vela nu a fost ilegală!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare