lege

sursa foto:  http://gazetadecluj.ro

Vești bune! Angajații vor putea avea parte de majorări salariale – Cine sunt beneficiarii

În sfârșit există și regulile pentru acordarea acestor bani, după ce Monitorul Oficial a publicat ordinul respectiv al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Document care stabilește condițiile în care angajații instituției menționate pot beneficia de majorări salariale pentru munca suplimentară de 75%. Această creștere a fost decisă printr-un act normativ al Guvernului aprobat încă de la sfârșitul anului trecut.

Faimoasa Ordonanță 114 precizează că, în perioada 2019-2021, personalul cu statut special care prestează muncă suplimentară ce nu poate fi compensată prin acordarea de ore libere plătite are dreptul la o ”majorare de 75% din solda de funcție/salariu, proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții”.

 

Mai exact, este vorba despre cadrele militare în activitate, polițiști și soldați, dar și gradații profesioniști ce-și desfășoară activitatea în unitățile MAI”. În privința activităților pentru care se poate presa muncă suplimentară cu acordarea acestei creșteri, sunt cele cu un grad ridicat de risc, deosebit de complexe și dificile, acțiuni ce presupun intervenția specializată în funcție de nivelul de urgență al situației sau care apar în cazul unor situații de catastrofe sau calamități.

Se precizează, de asemenea, că munca peste program se face numai la ordinul șefului ierarhic, în scris, dar fără să depășească 180 de ore pe an. În mod excepțional, numărul acestora poate fi majorat la 360 de ore. În același timp, polițiștii pot beneficia de majorarea de 75% dacă, printre altele, nu au alte sporuri și nu au primit ore suplimentare în următoarele 60 de zile de la prestarea muncii suplimentare, dcbusiness.ro

Vezi și

Fără precedent! Lovitură de grație pentru ANAF! Rolul lui Eugen Teodorovici

Vești mari! Mii de români vor beneficia de noi categorii de concedii

Vești proaste! Pensionarii nu vor mai putea cumula mai multe tipuri de pensii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare