sursa foto:  g4media.ro

Vești bune pentru românii dornici să se vaccineze. Valeriu Gheorghiță: ‘Centrele de vaccinare vor avea o aprovizionare pentru mai multe zile’

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat că vaccinul produs de compania Pfizer a primit autorizare de la Agenția Europeană a Medicamentului pentru variația de temperatură 2 grade cu stabilitate timp de 30 de zile.

 

„Ca noutate, vaccinul de la compania Pfizer – Comirnaty – a primit autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului pentru variaţia de temperatură 2 grade cu stabilitate timp de 30 de zile, ceea ce înseamnă că nu mai avem acea stabilitate de cinci zile care să crească riscul de irosire a dozelor. Aşa încât, în momentul de faţă, centrele de vaccinare vor avea o aprovizionare pentru mai multe zile”, a susţinut medicul militar în cadrul unei conferinţe de presă.

El a reamintit că orice persoană care nu are programare se poate prezenta la centrele de vaccinare după ora 14,00 până la ora 20,00, în timpul programului de lucru şi, de asemenea, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru la toate centrele de vaccinare, între 8,00 dimineaţa şi ora orele 20,00 seara, informează agerpres.ro.

Citește și:

Valeriu Gheorghiță, despre apariția tulpinii indiene de Covid-19 în România: ‘Erau persoane sigur nevaccinate’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare