Vești bune! Puteți primi sute de euro pentru a va muta în acest loc

Vești bune pentru cei care își doresc să se mute din România! Puteți primi bani dacă va mutați în acest colț de paradis.

Aproape pustie, insula Anticythere, situată la sud-est de Penopolez face tot posibilul pentru a atrage locuitori. Ea oferă casă și masă pentru patru familii cu cel puțin trei copii, plus o primă lunară de 500 de euro pe o perioadă de trei ani.

Acest colț de paradis are nevoie dispertă de o suflu proaspăt pentru a stăvili declinul inexorabil. În prezent, Insula numără circa 20 de locuitori permanenți, cei mai mulți trecuți de prima tinerețe. Cu toate acestea, școala locală și-a redeschis recent porțile, pentru trei copii, după ce 24 de ani nimeni nu i-a călcat pragul.

Dar primăria Insulei nu vrea ca lucrurile să rămână așa în Anticythere, unde oamenii locuiesc de mai bine de 1000 de ani. Declinul demografic a început de mult. Inițial, s-a crezut că este un fenomen trecător. Acum însă, situația a devenit chiar dramatică. Așa că autoritățile s-au gândit ca, împreună cu diocesa locală a Bisericii ortodoxe, să invite câteva familii, fiecare cu câte trei copii, să se instaleze pe Insulă. Li se va oferi o locuință, un teren și vor primi 500 de euro pe lună timp de trei ani, adică 18.000 de euro.

Insula duce lipsă de brutar, zugravi, agricultori, crescători de animale și chiar pescari, iar primăria speră să găsească persoanele potrivite printre cei aleși. La rândul lor, ei vor trebui să se acomodeze cu viața de pe insulă, cu ritmul de aprovizioare a locului și cel al vizitelor pe continent, care pot fi suspendate chiar și săptămâni din cauza vremii nefavorabile. În schimb, Insula dispune de propria centrală electrică, de o sursă de apă dulce, un avantaj prețios în Grecia, fără a mai pune la socoteală bogația faunei.

Turiști sunt puțin. Nu vin aici decât cei fără pretenții sau cei dornici de o liniște sălbatică. Or, tocmai absența vizitatorilor i-ar putea motiva pe noii veniți, potrivit dcbusiness.

 

Vezi și:

La un pas de moarte! Clipe groaznice trăite de polițista care a scris poezia-manifest: ‘Cui îi pasă că tata a murit?’

Am aflat! Ce avere are Nicolae Moga, noul ministru de Interne

SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare